… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Így viseld a colour blocking trendet!

Így viseld a colour blocking trendet!

A tengerentúlon már régóta népszerű, a hazai trendekbe azonban csak idén nyáron érkezett meg igazán ez a színpompás merész stílus, ami azonnal magához vonz minden tekintet! A most következőkben megmutatjuk, hogyan alkalmazd ruhatáradban a colour blocking trendet, melynél tökéletes harmóniában egyesül egymással megannyi különböző feltűnő árnyalat!

De mi is az a colour blocking?
A divatvilágban régóta elismerésnek örvendenek a kreatív megoldások, és a merész trendek. A colour blocking lényege, hogy különböző feltűnő, és élénk színeket párosítsunk egymással, úgy hogy azok mégis harmóniában legyenek. Ha visszafogottabb összeállítást szeretnél, párosíthatsz egymással két rokon árnyalatot, de ha kedveled a harsány megoldásokat, akár három teljesen különböző harsány is egyesíthetsz!

Az egyetlen amire figyelned kell, hogy harmonikus összhangot teremts, és elkerüld a túl rikító össze nem illő színpárokat, ezekkel ugyanis pont az ellenkezőjét érheted el, ami közönséges hatást kelt.

A legfontosabb szabályok!
A legfőbb szabály, hogy kerüld az éles kontrasztokat, a színpároknak ugyanazt a hangulatot kell sugározniuk. A legegyszerűbb, ha a színkerék szerint illeszted össze az árnyalatokat. Itt keresd a komplementer színeket, vagyis a körben egymással szemben lévő, és az azonos színcsoportban található tónusokat. Például a piros tökéletesen mutat a naranccsal, vagy a lilával, míg a sárgát párosíthatod zölddel, és mustár színekkel, a türkizkék zölddel pedig finom, hűvös, és elegáns megjelenést kölcsönöz.

Éppen ezért kezdő trendkövetőként érdemes a színskálát kicsit tanulmányozni, és kezdetben lehetőleg inkább próbálkozzunk hasonló színekkel, mint a pink és a lila, vagy a piros és a narancssárga. Bár elsőre a colour blocking szokatlannak tűnik, pont ebben áll különlegessége.

Praktikus tippek colour blockinghoz!

-Kombináld a smaragdzöldet az élénk vörössel, ezek a színek tökéletesen mutatnak együtt, úgy nevezett ékszer hatást keltenek. A két árnyalat együtt drágakőként ragyog, pontosan úgy, mint az arany és a réz.

-Figyelj a színek telítettségére, soha ne keverd a stílusokat, pasztellt mindig csak pasztellel párosíts, neont pedig a neonnal.

-Egyszerre maximum három színt használj egy összeállításnál, hogy elkerüld a súlyos divatbakikat. A negyedik árnyalat általában már túl sok.

-Mindig a hajadhoz, és a szemszínedhez válaszd a ruhákat. Például a kobalt, és néhány zöld árnyalat elveszti a varázsát egy halvány arcszínnel, vagy szőke hajjal.

-Ne feledd, hogy a túl harsány, merész színek mindig teltebbnek mutatják az alakot!

-A legbiztonságosabb módja a colour blocking viselésének, ha semleges színű ruhákhoz élénk színű kiegészítőket viselsz, pl. kéttónusú karkötőket, színes táskákat, vagy sálakat. Ha viszont a ruháid pompáznak különféle árnyalatokban, azokhoz mindig egyszerűbb semleges színű kiegészítőket párosíts.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest