… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Így lett Naomi Watts-ból Diana hercegnő!

Így lett Naomi Watts-ból Diana hercegnő!

Idén Diana hercegnőt Naomi Watts testesíti meg a készülő életrajzi filmben. A színésznő a szerep kedvéért hihetetlen átváltozásokon ment át testileg és lelkileg egyaránt, egy interjúban arról mesélt, hogyan készült a forgatásokra, és mit jelentett neki, hogy felölthette a legendás angol hercegnő maszkját!

Mostanában egyre népszerűbbek a híres női alakok a mozivásznon. Februárban már beszámoltunk róla, hogy Lady Dianát a gyönyörű szőke színésznő Naomi Watts alakítja. A Diana című film a hercegnő utolsó két évét foglalja össze, azokat az éveket, mikor az angolok kedvenc nemese már külön élt Károlytól. A történetről már annyi kiderült, hogy Diana két szerelmi kapcsolata áll majd a középpontban, valamint eddig sosem hallott titkok látnak napvilágot a hercegnő életéről.

Naomi Watts, mint Diana hercegnő

A produkciót Oliver Hirschbiegel rendezi, akinek olyan nagy filmek kötődnek a nevéhez, mint a Kísérlet, vagy a Hitler végnapjait feldolgozó Bukás. A forgatások kezdetén Watts úgy nyilatkozott, nagyon izgatott a szerep miatt, és igazi megtiszteltetésnek érzi, hogy eljátszhat egy ilyen ikonikus női alakot, aki ennyire mély, és pozitív benyomást tett a világra.

A színésznő mű orrot kapott, hogy hiteles Diana legyen
Naomi Watts-nak komoly átváltozásokon kellett átesnie, a színésznő kezdetben Diana életét tanulmányozta át töviről-hegyire. „Rengetegen ismerték, és hihetetlen sok könyv született róla. Annyira sok az információ, hogy nem könnyű rájönni mi is az igazság. Nehéz feladat ez, de mindent beleadok, hogy a legjobbat hozzam ki magamból.”- mondta a sztár.

A készítők is sokat dolgoztak, hogy hiteles képet kapjunk a hercegnőről. A jelmezekhez elkészítették Diana ruháinak pontos mását, emellett a színésznő a filmben néhány olyan Jacques Azagury darabban is feltűnik, melyek a hercegnő személyes ruhatárából származnak. Watts hat hetet töltött azzal, hogy egy beszéd tanár segítségével elsajátítsa Diana kiejtését és beszédstílusát, emellett napokig tanulmányozta Martin Bashir hercegnővel készített 1995-ös interjúját. Ha pedig mindez nem lenne elég, a szerep kedvéért még egy speciális mű orrot is bevállalt, hogy tökéletes mása legyen a legendának.

Nemrégiben hivatalosan is bejelentették, hogy a filmet az exkluzív svájci ékszerház a Chopard is megtámogatta néhány gyönyörű darabbal, melyeket a 33 éves Watts büszkén visel majd a produkcióban. Robert Bernstein a film producere úgy nyilatkozott, egy nagyon izgalmas együttműködésnek néznek elébe. A nem mindennapi ékszerek között jelen van egy háromsoros gyémántnyaklánc, valamint egy gyémánt és zafír fülbevaló is, melyek tökéletesen illenek Diana Károlytól kapott eljegyzési gyűrűjéhez. Az legendás ékszerház már számos mozisztárt és hírességet felöltöztetett. A különleges darabok világszerte visszaköszönnek a vörös szőnyegeken, legyen szó akár a Cannes-i Filmfesztiválról, vagy az Oscar-gáláról.

Úgy éreztem, hogy megkaptam az engedélyét.”
Naomi Watts elmondta, annyira beleélte magát a szerepbe, hogy egy időben szinte minden este Dianával álmodott. „Hirtelen azon kaptam magam, hogy esténként megjelenik az álmaiban. Rengeteg időt töltöttem vele, és lehet őrültség, de volt egy pillanat, mikor úgy éreztem, hogy megkaptam az engedélyét.”

A színésznő nagyon aggódik a reakciók miatt, főként a Windsor-ház két ifjú tagjának, Harry és Vilmos herceg kritikájától fél. „Megpróbáljuk a lehető legjobb fényben feltüntetni őt, de hihetetlen sok rétegű személyiség volt. Ez egy olyan történet, amit napvilágra kell hozni, és látnia kell mindenkinek!”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest