… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Hogyan viseljük a vörös színeket?

Hogyan viseljük a vörös színeket?

A vörös tagadhatatlanul az egyik legszebb és legérdekesebb szín, férfiak és nők egyaránt kedvelik, azonban, ha a viseléséről van szó, már eléggé megoszlanak a vélemények, hiszen nem mindenki tudja, hogyan vagy mivel hordja, sokan túl vadnak, kihívónak vagy agresszívnek gondolják. De miért is félünk ennyire magunkon viselni ezt a színt? Először is, mert, ha vörösben tündöklünk, elengedhetetlen, hogy száz százalékosan tökéletesek legyünk, hiszen óhatatlanul is minden szem ránk fog szegeződni. 

Másod sorban sokan azért nem kedvelik, mert, ha bármilyen apró bőrproblémájuk van, ha nem igazán homogén bőrük, rögtön kihangsúlyozza ez az erőteljes szín. Most azonban mégis arra teszek kísérletet, hogy közelebb hozzam a hezitáló hölgyekhez is ezt a csodálatos, igazán nőies és szexi színt, hiszen itt a nyár, és a nyári hódításaink elengedhetetlen csodafegyvere lehet a vörös, ha megfelelően alkalmazzuk.

 

Az első és legfontosabb szabály a vörös színnel kapcsolatban, hogy mindig a bőrszínünknek megfelelő árnyalatot válasszuk ki! Íme néhány segítő tipp:

  • Azok a hölgyek, akik gyönyörű szőke hajkoronával és igéző kék vagy szürkés kék, esetleg zöld szemekkel rendelkeznek, a vörösnek inkább halványabb, pasztellesebb árnyalatait viseljék. A narancsos árnyalatot ez a típus mindenképpen kerülje!
  • A sötétbarna vagy fekete hajúaknak és sötét szeműeknek is inkább a pasztellesebb árnyalatokat illetve a tűzpirosat ajánljuk, a narancs mellőzésével.
  • A vörös hajúaknak bármilyen vörös színt, akár az egészen erős árnyalatokat is melegen ajánljuk, és bátran hordhatják akár a narancsot is.
  • A sötét szőke vagy világosbarna hajúak és világos szeműek pedig inkább a világosabb, enyhébb árnyalatokat keressék.

Hogyan viseljünk vöröset

  • A vörös és fehér, valamint a vörös és fekete kombinációiban mindig tökéletesen fogsz kinézni. Azonban mivel ezek a legmegszokottabb „vörös kombinációk”, elkerülheted a nagyobb feltűnést. Ha azonban a szerelésedet fel szeretnéd dobni, kombináld mindhárom színt!
  • Ha igazán különleges viseletet szeretnél, játssz a piros különböző árnyalataival, kombináld őket kedvedre! A paradicsom piros mély lilával vagy korall színnel például tökéletesen mutat.
  • Ha  pedig valami igazán merészre, vadítóra vágysz, akkor keverd a pirosat a kék, a beige és a zöld különböző árnyalataival.
  • Nagy divat most a nyomtatott minta. Ha kevésbé szeretnél feltűnést kelteni, mégis vágysz egy kis vörösre, válassz egy olyan darabot, amin vörös nyomás van. Legyen sportosabb vagy elegáns, mindenképpen jól fogsz benne kinézni. De akár egy piros pöttyös blúz, vagy egy virágmintás szoknya is szuper választás lehet.
  • Ha úgy érzed, hogy a vörös nem a te színed, számodra túl erős, vagy vad, akkor válassz vörös kiegészítőt! Egy vörös sál, ékszer, cipő vagy táska tökéletesen feldobhatja a viseleted, menj akár dolgozni, egy elegáns estélyre, vagy akár bulizni.
  • Ha már vörös, a sminkről se feledkezzünk meg! Egy vörös rúzs vagy körömlakk szintén tökéletesen kiegészítheti öltözéked, elegánssá tehet vagy feldobhatja a napod.

Első randin ne viseljünk vöröset
A vörös egy izgalmas, univerzális szín, azonban, ha nem csak kiegészítőként viseljük, akkor meg kell válogatnunk az alkalmat és a helyszínt. Tökéletes például randira, persze nem az elsőre, színházba vagy különleges estélyre, azonban munkaruhának nem a legmegfelelőbb választás, hiszen túl kihívó vagy figyelemfelkeltő lehet, nem minden főnök díjazza. Azonban tárgyalásra egy elegáns, vörös zakó vagy ceruza alakú paradicsom vagy korall színű szoknya fekete vagy fehér blúzzal és tűsarkúval kombinálva biztosan elegáns és határozott fellépést kölcsönöz viselőjének.

Hölgyeim, elérkezett a nyár, ami a hódítás és a vidám színek szezonja, úgyhogy itt a legmegfelelőbb alkalom, hogy kipróbáljuk, hogyan tündököljünk vörösben!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest