… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Ha kell, merj változtatni! – Halle Berry

Ha kell, merj változtatni! – Halle Berry

Halle Berry gyönyörű és sikeres nő, aki nem szállt el a hírnévtől. Pontosan tudja, honnan jött, és azt, amit elért, csakis a tehetségének köszönheti. Túl van már a negyedik X-en is, mégis káprázatosan szexis és csak úgy ragyog a boldogságtól. Vajon mi lehet kirobbanó formájának a titka? Pozitív belső kisugárzás és életöröm. De mindez hogy néz ki a gyakorlatban? Ehhez kívánunk útmutatóul szolgálni.

Még Bruce Willis is felfigyelt a ritka szépségre


Ne fogd többé a sorsra életed negatív fordulatait!
Ha életed sok szempontból nem úgy alakul, mint ahogyan azt elképzelted, ne fogd többé arra, hogy ennek így kell lennie, mert rossz körülmények közé születtél. Vegyél példát Halle-ről, aki szintén hosszú utat tett meg a vörös szőnyegig, hiszen afro-amerikai apja korán otthagyta a családot, így nővérként dolgozó angol származású édesanyjuk nevelte fel Cleveland fehérek lakta negyedében.

Vetkőzd le a prűdséget!
Halle mostanában egyre többször beszél nyíltan a szexualitásról. Nem tér ki szégyenlősen az újságírók kérdései elől, mellőzi a sokakra jellemző álprűdséget. Érdemes elgondolkodni ezen, hiszen mindig tartani magadat egy merev magatartáshoz csak felesleges energiákat vesz le rólad is. Állítása szerint 40 év felett jobban élvezi a szexet, mint eddigi élete során bármikor, és ezt nem másnak tulajdonítja, minthogy lett elég önbizalma ahhoz, hogy felismerje, mi a jó neki és ezt nem fél a partnere tudtára adni.

Ne ragadj le benne a rossz kapcsolatokban!
Halle első kisbabájának vállalásával egészen 41 éves koráig várt. Párja, a modell, Gabriel Aubry nem volt a férje, mégis boldogan szült neki gyermeket. A színésznő t a Nahla nevet adta kislányának, mely egy arab eredetű keresztnév, és jelentése mézelő méh. A színésznő korábban már kétszer élt házasságban, mégsem vállalta be az anyaságot, mert érezte, hogy nem találta meg az ideális apajelöltet. Ha úgy érzed, hogy csak azért élsz egy kapcsolatban, mert félsz attól, hogy nem találsz ’jobbat’, és egyedül maradsz, itt az élő példa, hogy soha nem késő váltani. Sajnos, azonban ez a kapcsolata sem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte és pár hónapja végleg különváltak. A kislány, sok hercehurca után végül Halle Berrynél maradt.

Viseld büszkén a kudarcot is!
Az Oscar-díjas színésznő  2005-ben Arany Málna díjat kapott a Macskanőben nyújtott alakításáért, mégsem reagált sértődötten a hírre. Ehelyett sokakkal ellentétben megjelent a díjkiosztón, és még beszéddel is készült.  A díj átvételekor azt mondta, hogy „ez az, amire most igazán szükségem volt a karrieremben. A csúcson voltam, most pedig lent vagyok a mélyben”. Életfilozófiaként is megállná a helyét, amit hozzáfűzött: „ha nem vagy képes szépen veszíteni, akkor győztesnek sem lehetsz jó.” A Macskanő amúgy megnyerte a legrosszabb filmnek, a legrosszabb rendezőnek és a legrosszabb forgatókönyvnek járó díjakat is. Mindezek ellenére még a forgatókönyvíró John Rogers is jelen volt, hogy begyűjtse az elismeréseket.

Vállald be, hogy érted a viccet!
Halle igazán bevállalós csaj, amit legutóbb a Spike TV Guys Choice Awardsán is bizonyított. Most azért kapta az elismerést, mert már tíz éve ellenállhatatlanul dögös. A színésznő igencsak meglepte a Los Angeles-i Sony Studios közönségét, amikor a színpadra fellépve lenyomott egy csókot az őt felkonferáló Jamie Foxxnak. És aki nem értené, hogy ezt miért tette, annak eláruljuk, hogy egy kis fricskának szánta a jelenetet, hiszen annak idején Adrian Brody is hasonlóképp cselekedett vele, mikor Halle átnyújtotta neki a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést egy díjátadón.

Ne add fel, amíg nem találsz olyan hivatást, amit szívvel-lélekkel képes vagy csinálni!
Szépségét kihasználva először modellként kezdett, s később talált csak igazán önmagára. Miss Ohio-ként eljutott a Miss America versenyre, ahol első udvarhölgynek választották, így 1986-ban kijutott a Miss World versenyre Londonba. Ő volt az első afro-amerikai hölgy, aki Amerikát képviselhette a Miss World versenyen. Színészi karrierje kezdetén felejthető szerepeket vállalt szappanoperákban. A nagy áttörést 1991 és a Spike Lee rendezte Dzsungelláz jelentette. A Kiruccanást tett a szuperhősök világába is, az X-Men három részében is szerepet vállalt. A Kardhalban John Travolta partnere volt, majd gyönyörű gyémántcsempészként Pierce Brosnannel akciózott a James Bond – Halj meg máskor című filmben. Mathieu Kassovitzzal forgatta a Gothika című thrillert, melyben pszichológusból lett elítéltként a börtönök és Penelope Cruz agyának legsötétebb bugyraiba merült alá. 2003-ban ért karrierje csúcsára, mikor Oscar díjjal jutalmazták a Szörnyek keringőjében nyújtott alakításáért. 2007-ben Bruce Willis oldalán láthattuk a Vadidegen című filmben.

Ne add el magad!
Annak ellenére, hogy magazinok egész sora versengett a Halle első gyermeke fotóinak exkluzív leközléséért, a színésznő kolléganőjéhez, Cate Blanchett-hez hasonlóan nem volt hajlandó pénzzé tenni gyermeke képeit, mert úgy gondolja, ez szentebb dolog annál.  És milyen igaza van!

Első parfümjének exkluzív fotózásán


Ne tagadj meg magadtól semmit!
Halle annak ellenére, hogy cukorbeteg és ráadásul viszonylag későn is szült, a terhesség alatt nem volt hajlandó rettegés alatt élni, amit megkívánt, azt lelkiismeretfurdalás nélkül bevitte a szervezetébe. Talán ez a titka a pozitív kisugárzásnak és a kicsattanó egészségnek. Nem is csodálkozunk, hogy a Maxim magazin olvasói őt választották a legszexisebb kismamának. Mikor megindult a szülés, akkor is épp a kedvenc éttermében falatozott, méghozzá egy hatalmas adag rizottót.

Valósítsd meg az álmaidat!
Higgy benne, hogy egyszer eljön a lehetőség, hogy álmaidat megvalósítsd, csak fel kell ismerni a kínálkozó alkalmakat. Nem tudhatod mikor, ezért járj mindig éles szemmel, és ne engedd, hogy a negatív gondolatok leárnyékolják az ’adóvevőidet’.  A Coty segítségével Halle nemrég piacra dobta élete első parfümjét, a Halle by Halle Berry-t mellyel gyerekkori álmát váltotta valóra. „Már nagyon régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy saját illatot kreáljak, de fel kellett nőni a feladathoz, meg kellett érni ahhoz, hogy személyiségemet egy illaton keresztül is kifejezzem. Nagyon élveztem a munkát! Már kislánykorom óta kísérletezem: az édesanyám parfümjeit vettem alapul, összekevertem őket és a végeredmény valami nagyon különleges elegy lett, ami minden más illattól különbözik. Nagyon tetszett, hogy olyan illatot viselhetek, amilyenhez hasonlót senkin sem érezhettem még!”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest