… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Görög Zita óvónőnek állt

Görög Zita óvónőnek állt

Görög Zita szívügye a tiszta víz és a tudatos vízfogyasztás, gyakorlott, kétgyermekes anyukaként pedig otthonosan mozog a mesék világában. A műsorvezető ezeket ötvözte, amikor a Cseppke Ovi program részeként az egyik budapesti óvodában különleges mesével lepte meg a kicsiket.

Kétgyermekes anyukaként Görög Zita tudja, milyen fontos, hogy a gyerekeket már egészen kis kortól rászoktassuk a megfelelő vízfogyasztásra, valamint, hogy a tiszta víz védelmére neveljük őket.

A műsorvezető évek óta a tiszta víz magyarországi nagyköveteként igyekszik népszerűsíteni a tudatos vízfogyasztást és a vízvédelmet. Ezúttal a Vöröskereszttel és az innovatív víztechnológiai berendezéseket gyártó céggel közösen, a Cseppke Ovi programban. Zita a kezdeményezés első állomásaként ellátogatott az egyik budapesti óvodába, ahol különleges mesét olvasott fel a gyerekeknek.

smlvh– A gyerekekben nagyon sok minden megragad a mesék világából, és így játszva jutnak fontos tudáshoz. Így tanítom én is a saját gyerkőceimet. A gyerekek még csodálatos mesevilágban élnek, főleg az ovis korban. Ezért hasznos, hogy a tudatos vízfogyasztás és a vízvédelem fontosságára is ebben a formában kezdjük el tanítani őket. Ebben a konkrét mesében Cseppke és Magnézium kapitány figurája még közelebb hozza a gyerekekhez a témát: mennyire fontos a kellő hidratálás, legyen szó felnőttről vagy gyerekről – mondta Zita, aki arra buzdítja a kisgyerekeket, hogy a sok cukros üdítő helyett inkább szűrt, magnéziumos BWT vizet fogyasszanak, napjában többször is. Teszi ezt azért, mert vallja: mindannyiunk célja, hogy egészségesebb fiatal generáció nőjön fel.

Zita Cseppke és Magnézium kapitány meséjét nem csak az ovikban, hanem az interneten is népszerűsíti.
A mesét a modell felolvasásában itt nézheted meg:

A Cseppke Ovi program keretében ráadásul egy rajzpályázaton is részt vehetnek az ovisok, ha a meséhez rajzokat készítenek és az óvónénik segítségével beküldik a palyazat@cseppkeovi.hu címre. A pályázat feltételei a www.cseppkeovi.hu oldalon olvashatóak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest