… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Freire Szilvi: Egy királynő birodalma

Freire Szilvi: Egy királynő birodalma

Freire Szilvi szerint a szépségversenyek egyik alapja, hogy a résztvevők kislányként hercegnőkről olvastak, s felnőttként részben ezeket az álmokat valósítják meg. Meglestük az otthonát, hogy lássuk, hercegnői palotát választott-e magának.

A konyhában leginkább az egyszerű és letisztult formák dominálnak

Nagyon szép a lakásod. Ez az első saját otthonod?
Húsz évesen költöztem el otthonról, a húgommal éltem együtt egészen tavalyelőttig.  Májusban vettem át ezt a lakást, teljesen egyedül rendeztem be, ettől talán kicsit csajos is lett. Addig jártam az üzleteket, amíg valamibe bele nem szerettem.  Nem szeretek csak úgy, gyorsan kiválasztani valamit.

A falakon nagyrészt a te festményeid láthatóak. Ezeket már a berendezett szobához festetted, vagy a bútorokat válogattad a festményeidhez?
Van egy nonfiguratív kép, amit tudatosan a bútorzathoz festettem. Régebben volt egy pillangó korszakom, amiből az egyiket, a türkiz pillangót ki is tettem a nappalimba. Szerintem teljesen jó ide, kicsit színes a lakás, olyan Szilvis.

Szilvi hobbyja a póker és a festészet

Mi befolyásolja a témaválasztást?
Legtöbbször csak elkezdek festeni, de vannak kedvenc színeim, például a kék, amit éppen ezért sokat használok. Embereket kevésbé szoktam festeni, amire lehetne mondani, hogy nem szeretem az embereket, de ez nem így van. Inkább a motívumok, nonfiguratív, absztrakt dolgok, természeti képek állnak közel hozzám.

Pillangót magadra is rajzoltattál!
Igen, volt egy felirat a derekamon, ami már nem aktuális. Ezen próbáltam változtatni, a nőiesség határain belül valamilyen kisebb képpel. Lefényképeztem és nézegettem, mit lehetne belőle csinálni. Mivel most nagyon szerelmes vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy a mostani barátom neve kerül rá egy pillangó díszítéssel.

5-10 év múlva hogy képzeled el magad?
Szeretnék családot, gyerekeket, de úgy gondolom, hogy a gyerek mellett is lehet karriert építeni. Nagyon fontos, hogy az embernek legyenek céljai, ne csak otthon üljön.

Minek köszönhetted a szépségkirálynői címedet?
Mindenképpen kell egy adag szerencse. Jó helyen voltam jó időben, pont olyan zsűrivel találkoztam, akinek én tetszettem. Vannak olyan lányok, akik szélsőségesen kapnak pontokat, valószínűleg én lehettem az, aki egy kicsit mindenkinek tetszett.

„Egyedül rendeztem be a lakásomat, azt hiszem ez látszik a színeken.”

Mekkora esély van arra, hogy egyszer magyar lány nyerjen a világversenyen, vagy az üzleti érdekek miatt felesleges ezt remélni?
Ez egy üzlet, amiben nem éri meg valószínűleg, hogy Magyarország nyerjen. Siker az lehet inkább, ha valaki bekerül a legjobb tizenötbe, de még ott is gyakran különböző érdekek döntenek, hogy miként tudják használni a lányok eredményét a verseny után.

A lakást többnyire Szilvi festményei díszítik

Miért akar valaki szépségkirálynő lenni?
Nagyon sok kislány vágyakozik arra, hogy szép esküvője lesz, szép ruhában. Olvassuk a meséket a hercegnőkről, királylányokról. Én 20 évesen kezdtem el hostesskedni és modellkedni, ennek köszönhetően jutottam el egy szépségversenyre, ahol rögtön harmadik lettem. Ezután fogalmazódott meg bennem, hogy egyszer szeretnék egy komolyabb versenyt is nyerni. De sokat nyomott a latban, hogy ellopták az autómat akkor, és autót lehetett a versenyen nyerni.

Ért valamilyen hátrány a szépségkirálynői cím miatt?
Nekem ez a verseny inkább adott, mint elvett az életemből. Néha frusztráló, ha egy rosszabb napon megnéznek az utcán. Ezt tudni kell kezelni, pláne mivel aki elindul egy ilyen versenyen, azt akarja, hogy mindenki őt nézze.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest