… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Egy ruha, ami a szívverésed alapján változik

Egy ruha, ami a szívverésed alapján változik

A díjnyertes holland tervező Daan Roosegaarde elképesztő újdonsággal rukkolt elő, az Intimacy 2.0 nevű koktélruha a szívverés alapján változik. Ha viselőjének szíve felgyorsul, átlátszóvá válik.

A divat és a technológia találkozásából született meg az Intimacy 2.0, ami újabb bizonyítéka annak, hogy az emberi találékonyság nem ismer határokat. Ki tudja miért, Daan Roosegaard fogta magát, és létrehozott egy kisestélyit, mely ha felgyorsul szívverésünk, átlátszóvá válik, kevés teret engedve ezzel a fantáziának.

studioroosegaarde.net

A merész divatújdonság kétféle színben, fekete és fehér változatban kapható. A ruhák bőrből és intelligens, szenzorokkal ellátott,  átlátszó fóliából készültek, egyben vezeték nélküli technológiákat használnak. Ha pedig mindez nem lenne elég, néhány led lámpával is ellátták őket. Az intelligens fóliák az elektromosság hatására válnak átlátszóvá.

A tervező már a következő intelligens divat áttörésen gondolkozik, egy olyan ruhadarabot szeretne megalkotni, ami arra reagál, ha viselője zavarba jön. A futurisztikus divatalkotást Kínában mutatták be először, és egyből bezsebelte a legnagyobb elismeréseket. Többek között a  Kína Legsikeresebb Formatervezési Díj első helyezését, és a Holland Design Díjat.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest