… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Domina ruhák, és csipkerengeteg a budapesti divathétvégén

Domina ruhák, és csipkerengeteg a budapesti divathétvégén

Tíz magyar híresség és tíz sikeres magyar divattervező divatshow-jával nyitotta meg kapuit a 4. Marie Claire Fashion Days. Egész hétvégén hosszú sorokban álltak az érdeklődők a VAM Design épülete előtt, amely idén is otthont adott hazánk legrangosabb divateseményének.

A régóta várt divatesemény jó másfél órás csúszással indult, a várakozás azonban megérte, az idei Maire Claire Fashion Days is az eddig jól megszokott kellemes hangulatban, és magas színvonalon zajlott le. A pénteki szakmai napon 10 magyar tervező fantasztikus kreációját tekinthettük meg. Idén a már megszokott nevek mellett feltűnt Daniel Benus is, aki sportosan elegáns férfiruháival hódította meg a közönséget.

Marozsán Erika (Use Unused), mint az esemény háziasszony, Görög Zita (Anh Tuan), Juronics Tamás (Daniel Benus), D. Tóth Kriszta (Dora Abodi), Pásztor Anna (Dóra Mojzes), Váczi Eszter (Kata Szegedi), Muri Enikő (KEPP Showroom), Balla Eszter (Konsanszky), Szekeres Nóra (Nora Sarman), Keveházi Krisztina (NUBU) pedig mint modellek léptek a látszólag a levegőben lógó kifutóra.

A kollekciók összességében idén biztonságos pályán mozogtak, már ami a színeket illeti, az uralkodó árnyalat ezúttal a fekete volt, amit a tervezők előszeretettel kombinálták bőr anyagokkal, így néha olyan érzése támadt az embernek a felvonult darabok láttán, mintha latexruhás dominák sétálnának a kifutón. Dóra Mojzes idén egy nagyon izgalmas témát választott ruhái megalkotásához, a tervezőt a Prometheus című fantasy film ihlette meg, az egyes darabok ettől hihetetlenül futurisztikus hatást keltettek. Nora Sarman kollekciója igazán nőiesre sikeredett, az idei trendeknek megfelelően csipkerengeteg borította a ruhákat. Szegedi Kata pedig a glam rock vonalat követett a ruhák megalkotásánál, az egyes kreációkban a nőies fazonok keveredtek rockos elemekkel.

 

A bemutatót Görög Zita nyitotta, az egykori modell elmondta, nagyszerű élmény volt újra kifutóra lépni. „Érdekes érzés volt, hogy a nagyszabású divatshow legelső modellje én voltam” – mondta Görög Zita. „Két-három évente maximum egyszer adatik meg, hogy kifutóra léphetek, s ugyan a testem tökéletesen tudja a dolgát, a lépés-technika, a ritmus, a dinamika megvan, az arcom azért árulkodik az izgatottságomról. Csodálatos volt újra modellnek lenni, még ha csak egy estére is – bevallom, nagyon otthon éreztem magam” – mosolygott az egykori sztármodell.

A Marie Claire Fashion Days programjában huszonkét tehetséges magyar tervező, tervezőcsapat mutatta be legújabb kollekcióját, s kihirdették az „Év fiatal divattervezője” pályázat eredményeit is. „Fantasztikus érzés látni, hogy ahogy a tervezők egyre gazdagabb és kifinomultabb kollekciókkal jelennek meg évről évre, ami azt jelenti: van rá lehetőségük, hogy kreatív ötleteiket tehetségükre támaszkodva méltó módon valósítsák meg” – mondta a magazin főszerkesztője, László Krisztina. „A hazai közönség megszerette a munkáikat, hordja a ruháikat, a kiegészítőiket, sőt néhány tervező előtt külföldön is megnyíltak a divatvilág kapui.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest