… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Divathét magyar márkákkal Bécsben

Divathét magyar márkákkal Bécsben

Szerdától a divat fővárosává avanzsál Bécs, ahol osztrák és nemzetközi dizájnerek mutatják be legújabb kreációikat az MQ Vienna Fashion Week12 keretében. A NUBU, az Artista és az Aquanauta legújabb kollekciója is látható lesz a kifutón.

Negyedik alkalommal szól minden a divatról és a stílusról a bécsi MuseumsQuartierban, ahol osztrák és nemzetközi márkák prezentálják a nagyközönségnek legújabb kreációikat 2012. szeptember 12. és 16. között. A divat és stílus szerelmesei megcsodálhatják például az osztrák divattervező, Sabine Karner feminin estélyi és egyszerű menyasszonyi ruháit valamint a nők titikzatos világából táplálkozó hétköznapi viseletét. A téglalapra épít a bécsi dizájner, Michel Mayer őszi-téli kollekciója, aki néhány egyszerű technikával – drapírozással, tágítással vagy a téglalap elfordításával – teremt összhangot az egyszerű alakzat és az emberi test között.

Fotó: Michel Mayer.jpg – Jürgen Hammerschmid/MQVFW;  Misuraca.jpg – Sam Scott Schiavo/MQVFW

„A kevesebb több” a mottója a Karin Oebster jegyezte Kayiko luxusmárkának, amely avantgárd dizájnerdarabokat és kiegészítőket kínál a minőséget, dizájnt és egyedi luxust értékelni tudó kozmopolitáknak. Felöltöztetni és nem beöltöztetni akarja a nőket a Callisti márkanév mögött megbúvó Martina Müller, aki extravagáns, kifinomult, feminin divatot kínál egy leheletnyi glamourral és klasszikus stílussal ötvözve. De nemcsak osztrák, nemzetközi dizájnerek is felvonultatják majd legújabb kreációikat a MuseumsQuartier divatsátrában. A thaiföldi Pisces például a „Not Available” nevet adta tavaszi-nyári kollekciójának, amely a felszabadultság, a napi rutin levetkőzésének érzéséből táplálkozik és a könnyed anyagokban és az összefolyó elemekben tükröződik vissza.

Az ázsiai művészet grafikus elemei dominálják a thailandi dizájner, Khatikasemlert Chalermkiat kreációit. A Wonder Anatomie legújabb kollekciója, a „Tattoo after Death” az emberi test anatómiai részleteit ötvözi álomszép tetoválásokkal. Egy workshop keretében az érdeklődőknek arra is lehetősége lesz, hogy betekintést nyerjenek a dizájner egzotikus világába. A Föld színei – homok, vérvörös, banán, pink és akvamarin – ihlették a Misuraca tavaszi-nyári kollekciójának színeit. Az urbánus, kozmopolita nőknek szánt darabok kontrasztokban gazdagok: férfias nadrágok és az ötvenes évekből ismert enyhén merevített szoknyák váltják egymást. A fantáziadús kötött együttesek a márkajele a Lengyelországból származó Lucja Wojtalanak, aki humorral szemléli a divatot. Magyarországot a NUBU, az Artista és az Aquanauta képviseli az osztrák fővárosban, akiknek a kollekcióit – akárcsak a többi divattervezőét – megnézhetik, felpróbálhatják és akár haza is vihetik a legújabb trendeknek hódolók. Részletes program: www.mqviennafashionweek.com

Hozzászólások

Pin It on Pinterest