… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Dieter Bohlen: Van élet a Modern Talking után!

Dieter Bohlen: Van élet a Modern Talking után!

A német sikercsapat sikere egész Európát behálózta és főként a női rajongók szívét dobogtatta meg a két jóképű énekes. De kétségkívül az olaszos külsejű Thomas Anders volt a népszerűbb, sötét, hosszú hajával és kisfiús arcával. A 80-as években a Modern Talking zenéje egyfajta felfrissülést hozott a popszakmában, és az addig szövegíróként és zeneszerzőként dolgozó Bohlen egy csapásra ünnepelt sztár lett. Így a 21. században már vicces visszahallgatni, hogy mire is táncoltunk több mint 20 évvel ezelőtt, de akkoriban valóban ők folytak még a csapból is. 1984-1987-ig aktívan koncerteztek, majd úgy érezték, hogy szünetre van szükségük. A pletykák szerint a fő ok azonban Thomas Anders akkori felesége, Nora és Bohlen közötti nézeteltérés volt, ami kihatott az együttes munkájára.

 A „You Can Win If You Want” klipjét már alig tudták leforgatni: a szőke ciklon elégedetlen a kocsi felhozatallal, és azzal, hogy Dieter Thomas mellett utazik. Így külön autót kérnek, Nora pedig figyeli, hogy minden rendben megy-e. Hogy megpecsételjék szerelmüket Nora állandó őrizet alá vonja Thomast és egyre nagyobb Nora-„kutyaláncot” kell hordania. A végén már alig bírja el. A filmből kiderül egy eddig eltitkolt olaszországi eset is, amikor a koncertekről kitiltja a nőket…  És Dieternél ekkor telik be  a pohár! Megelégeli, és be akarja csapni Norát, így bőrruhás lányokat apácaruhába öltöztet, akik a Cheri Cheri Lady előadásakor levetik ezt. Nora azonban ott ül a közönség között, és Dieter-t végleg eltávolítja. Így lett vége a Modern Talking első felvonásának!

Sosem gondoltam volna, hogy Thomast ennyire lehet befolyásolni”- vallotta be Dieter pár évvel a konfliktus után. „Valójában Nora tehetett mindenről. Ha ő nincs, nem hiszem, hogy vége lett volna a Modern Talkingnak. Bár lehet, ennek így kellett történnie, hiszen utána rájöttem csak magamra számíthatok és ez rengeteg erőt adott ahhoz, hogy folytassam és még sikeresebb legyek!”

Mi történt az első feloszlás után?
Anders szólókarrierbe kezdett, Los Angelesbe költözött, ahol Elton John producerével sikeres lemezt készített. Bohlen pedig más híres énekesek zeneszerzője és producere lett, úgymint a C. C. Catch, Blue System vagy Bonnie Tyler. Sokak szerint Dieter ez idő alatt találta meg önmagát, hiszen csillaga talán még fényesebben ragyogott, mint a Modern Talking idején. „Dieter hatalmas egyéniség, tudja mi kell az embereknek, de a nőkkel óvatosabban kellene bánnia”- mesélte egy közeli barát, akit a sors később igazolt, hiszen a 98-as MT valódi összeállásának az oka a pénz volt! Méghozzá nem is kevés. „Dieter hatalmas hibát követett el, amikor feleségül vette a német modell- műsorvezetőt, Verona Feldbuscht. Csak a pénze kellett neki. Erre Dieter elvette egy kis szigeten, beköltöztette a villájába, istenítette, az akkor még igen ártatlanul viselkedő nőt, majd pár héttel az egybeköltözés után kimutatta a foga fehérjét”- mesélte egy interjúban Dieter egyik zenésztársa. Azonban, mire a producer észbe kapott és házassági szerződést akart kötni, már késő volt.

Állandó veszekedések és perek
Dieter Bohlen nem csak Thomas Anders-szel, de C. C. Catch művésznevű felfedezettjével is összeveszett. Az évekig tartó szoros barátság és munkakapcsolat egyik napról a másikra véget ért, C. C. Catch új producert keresett magának. Azóta nem is találkoztak és az énekesnő állítása szerint nem is kíváncsiak egymásra. Dieter később egy másik zenésztársával is összeveszett, a Blue System, és a Bohlen-projektek meghatározó hangú énekesével, Rolf Köhler-rel. Rolf a bírósági per elvesztése után megalapította a System in Blue ellenzenekart, amivel több MT számot is előadtak. Rolf 2008-ban hirtelen összeesett a stúdióban és meghalt. A zenésztársai a mai napig játszanak Blue Sytem és Modern Talking dalokat.

A Das Supertalent a német RTL egyik legsikeresebb műsora. Fotó: RTL

Dieter – Der Film
A 2006. március 4-én bemutatott film részletes betekintést enged Dieter gyermekkorába is. Dieter nagymamája már a kezdetektől fogva tudta, hogy a fiú nagy dolgokat visz véghez.  Mint csecsemő már a szörnyűséges hangjával keresi a pénzt, mivel az összes állat megbolondul tőle, és nagyapja pénzt ad a nagymamának, csak hallgattassa már el a kis Dietert. Apja egy életre szóló figyelmeztetést közöl vele: vagy rendesen tanul, vagy meztelen takarítóként végzi a Peep-showban, esetleg az utcán kell koplalnia. Megtanulja, hogy mindig félre kell tenni a pénzéből, mert csak így lehet anyagi biztonsága.

Jelenleg mivel is foglalkozik az 58 éves milliárdos?
Dieter miután megerősödött anyagilag, 2006 óta zsűritag az RTL DSDS, valamint a Supartalent című tehetségkutató műsoraiban. Vagyis így egy újabb, fiatalabb generáció számára is ismert arc lett. Azonban a zenésznek itt is meg kellett küzdenie rosszakaróival, hiszen beperelték „szabadszájúsága” miatt, ami annyit tesz, hogy túl szókimondóan zsűrizett és beszólt mindenkinek. A bíróság azonban Dietert hozta ki nyertesnek, így a műsor többi szériájában, már annak és azt szólhat be, amit csak akar! Különleges alkalmakkor még vállal fellépéseket is, így tett 2009 november 27-én is, amikor Moszkvában lépett fel a helyi Autoradio nevű csatorna gigarendezvényén. Két évvel korábban is sztárvendég volt, akkor azzal búcsúzott, hogy „-Lehet hogy legközelebb Thomas barátommal jövök!” Az énekesnek év elején megszületett negyedik gyermeke és a német RTL egyik legnagyobb sztárja!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest