… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Chuck Bass Tybalt lesz a Rómeó és Júliában

Chuck Bass Tybalt lesz a Rómeó és Júliában

A Leonardo Dicaprio-féle verzió után egy igazi kosztümös mozi készül. A szereplők között feltűnik a Gossip Girlből ismert Ed Westwick is, a Rómeót játszó Douglas Booth egy interjúban az első szerelemről és a történet új feldolgozásáról mesélt.

A szereplőválogatások lassan véget érnek a Rómeó és Júlia új verziójához. A legutóbb Damian Lewis csatlakozott, mint Lord Capulet a projekthez, melyet Olaszországban kezdtek forgatni Julian Fellows átdolgozásában.

Fotó: cooltv.sajtoklub.tv

Shakespeare klasszikus darabjának legíresebb filmes adaptáció Franco Zeffirelli nevéhez köthető 1968-ból, majd 1996-ban Romeo+Júlia címen Leonardo Dicaprio és Claire Dewis főszereplésével elkészült a modern feldolgozás is, elzüllött nemesi családokkal, és pisztolyos tűzharccal. „Úgy éreztük elég idő telt el a romantikus, klasszikus filmes feldolgozás óta. Ez nem egy modern verzió lesz, hanem egy középkori, kosztümös történet, úgy ahogyan azt Shakespeare elképzelte. Ugyanakkor némileg könnyebb kivitelezésben, hogy a mai generáció számára is élvezhető legyen.”- mondta Fellows.

A szereplők között feltűnik Ed Westwick is, akit a Gossip Girl című sorozat Chuck Bass-jeként ismerhettünk meg. A színész Tybaltot Júlia (Hailee Steinfeld) bátyját fogja alakítani, ezzel olyan színészek nyomdokaiba lép, mint John Leguizamo, vagy Alan Rickman. Bár Westwick a világ legszebb szerelmes történetében tűnik majd fel, saját magánéletét némileg elhanyagolta mostanában, elmondása szerint ugyanis, most a karrierjére fókuszál.

Tizenéves címszereplők a hitelesség érdekében
Shakespeare elképzeléséhez hűen a két főszereplőnek valóban fiatal színészeket választottak. Júliát a Félszemű című filmből ismert 15 éves Hailee Steinfeld, Rómeót pedig a 19 éves Douglas Booth alakítja. A fiatal fiút legtöbben a Dickens novella alapján készült Szép remények című sorozatából ismerhetik. Rómeó szerepe az első nagy kihívás számára a filmes világban. „Ijesztő, ugyanakkor csodálatos karakter. Hailee nagyszerű Júlia lesz. Fontos, hogy komolyan vegyük, amit mondunk, meg akarom élni az összes sorát a szövegnek, és a szerelmet, amiről a történet szól.”- mondta Booth. A színész 14 évesen élte meg először azt a bizonyos nagy szerelmet. „14 éves voltam, mikor először szerelmes lettem. Emlékszem arra a feszült, vibráló érzésre, ami magával ragadott, amikor szinte bármilyen őrültségre képes lennél.” A szereplő listán található még Natascha McElhone (Lady Capulet), Stellan Skarsgard (Verona hercege), Lesley Manville (dada), Paul Giamatti (Laurence barát), Christian Cooke (Mercutio), Tomas Arana (Lord Montague), és Laura Morante (Lady Montague).

Hozzászólások

Pin It on Pinterest