… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Angelina Jolie első rendezése a mozikban

Angelina Jolie első rendezése a mozikban

 A napokban debütált Angelina Jolie legújabb filmje, a Vér és méz földjén. A színésznő olyanokat választott a szerepre, akik maguk is átélték a háborút. A szarajevói premieren Jolie érzéseit osztotta meg az alkotással kapcsolatban.

Angelina Jolie-t férje, a talpig Hugo Boss-ba öltözött Brad Pitt kísérte Bosznia-Hercegovina vörös szőnyegén. A Vér és méz földjén a színésznő első rendezése, elmondása szerint szívét-lelkét beleadta a munkálatokba. „Az, hogy megoszthatom ezt a filmet az emberekkel a világot jelenti nekem. Elégedett vagyok a végeredménnyel. Fontos, hogy törődjünk a világban zajló kegyetlenségekkel, és a produkció nagyon aktuális a Szíriában történtek miatt.”- nyilatkozta Jolie.

A történet egy bosnyák lány és egy szerb fiú szerelméről szól, akik még a boszniai háború kitörése előtt ismerkednek meg. A háború alatt az ellentétes oldalra kerülnek, egy táborba, ahol a lány fogoly, a fiú pedig őr. A filmnek nem csak rendezője, de írója is maga a színésznő, a beharangozó korábban Boszniában sokakban ellenérzést váltott ki. A szerepekre Jolie boszniai színészeket választott, a szereplőválogatáson több mint 100 jelentkező közül került ki többek között Dzana Pinjo és Zana Marjanovic. Jolie szerette volna, ha olyanok játsszanak az alkotásban, akik maguk is átélték az eseményeket. Pinjo 1992-ben a háború alatt 10 éves volt, akkoriban arra kényszerült, hogy otthagyja az iskolát, és évekre elbújt családjuk házában. A film főszereplője Marjanovic elmenekült, mikor a háború elkezdődött, azóta 28 éves, Jolie személyesen kereste meg, hogy behívja válogatásra.

A film Magyarországon várhatóan március 1-én kerül majd mozikba, számunkra különösen érdekes, hiszen a produkció egy részét Magyarországon vették fel. Fotó: Hugo Boss

Hozzászólások

Pin It on Pinterest