… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT A praktikus és stílusos gardrób titkai

A praktikus és stílusos gardrób titkai

Az embernek se ideje, se pénze, hogy folyamatosan nyomon kövesse az állandó trendváltásokat! A most következőkben bemutatjuk azokat a költségkímélő trükköket, és darabokat, melyekkel egy praktikus, és mindig divatos ruhatárad lehet! 

Szortírozz!

A tavasz a nagytakarítás ideje, érdemes ilyenkor a ruhásszekrény felfrissítésére is időt szakítani. Fölösleges, hogy a gardróbod elhasznált, elnyűtt, kinőtt pólók és ruhák alatt roskadozzon, szabadulj meg mindentől, aminek úgy érzed, már nem veszed hasznát, így sokkal áttekinthetőbbek lesznek a polcok,  könnyebben válogatsz majd reggelente is!

Koncentrálj az alapdarabokra!

A stílusos és funkcionális ruhatár legfontosabb részei azok a bizonyos alapruhadarabok, melyek elengedhetetlenek minden nő szekrényében. Ide tartozik a kis fekete ruha, a farmer, a fehér ing, a ceruzaszoknya, egy pár klasszikus fekete magas sarkú körömcipő, lapos talpú cipő, a kardigán, fehér póló, egy egyszerű sál, ballonkabát, blézer, matróznadrág. Az itt felsoroltakra nagyon gyakran van szükség, mivel bármilyen stílushoz illeszkednek, és kiválóan kombinálhatóak más ruhadarabokkal.

Nélkülözhetetlen alapdarabok

Semleges, lágy természetes színek

A semleges árnyalatú, vagy földtónusú ruhák nélkülözhetetlenek egy nő gardróbjában. Fontos, hogy ezekre a színekre nagy hangsúlyt fektess, akkor is, ha a legszívesebben élénk, harsány tónusokat szeretsz hordani. Ilyen alapszíneknek számít: a fekete, fehér, barna, szürke, sötétkék, tejszín, és a krémes bézs árnyalatok. Ezek az árnyalatok bármikor könnyedén kombinálhatók egymással és a harsányabb ruhadarabokkal is, ezen kívül mindig divatosnak lesznek. A semleges árnyalatokat nyugodtan feldobhatod élénkebb színű kiegészítőkkel!

Éljen a réteges öltözködés!

Lehetőleg olyan ruhatárat állíts össze, melyben könnyedén kombinálhatod a darabokat! Gondolkozz rétegekbe, manapság fontos, hogy a megjelenésedet napközben is egyszerűen át tudd alakítani. Nappaliról, éjszakaira, kényelmesről elegánsra, és bármikor tudj igazodni az időjárás viszontagságaihoz. Fontos azonban, hogy elsajátítsd az okos, réteges öltözködés szabályait! Éppen ezért érdemes ennek a technikának is a trükkjét megtanulni. Egy könnyű tavaszi ruha, blézerrel, vagy kardigánnal pl. nagyszerű párosítás, de igazán trendi megjelenést kölcsönöz az ing-mellény kombináció is.

Elegáns alapdarabok

Vásárolj okosan!

A vásárlást sokan a kínzással egyenértékűnek tekintik, ennek oka a nem más, mint a lökdösődés, tolakodás, miközben órákig keressük a megfelelő ruhadarabokat. Nincs is annál rosszabb, mint mikor az ember dühödten hagyja el az áruházat, miközben azt szűri le, hogy az égvilágon semmi sem áll jól neki. Fontos, hogy előre eldöntsd, mennyit fogsz költeni, nézz utána a divatlapokban, vagy az interneten az aktuális kínálatnak, gondold végig, melyek azok a darabok melyek közel állnak a stílusodhoz, majd nézd végig a szekrényedet, hogy mi az amire valóban szükséged van. Ezután készíts listát a beszerezendő darabokról.

Légy óvatos a „trendi” darabokkal!

Lehetőleg a feltűnőben-eltűnőben lévő extrémebb trendeket, melyek érezhetően nem illenek a személyiségedhez, kerüld, mert ezek hirtelen jönnek és hirtelen mennek, egy idő után pedig úgy fogod érezni ciki viselni őket, és csupán fölösleges pénzkidobás volt megvásárlásuk.

Mutasd a személyiséged!

Az öltözködés az egyik legbeszédesebb kifejezésforma, ha a személyiségről van szó. Soha ne másolj másokat, dobd fel a hozzád illő darabokkal, színes sálakkal, ékszerekkel, vagy övekkel az alapdarabokat! A legfontosabb szabály, hogy kísérletezz és találd meg a saját egyéniséged, azt pedig bátran vállald is!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest