… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT A legmeghatározóbb divatfilmek és hatásaik

A legmeghatározóbb divatfilmek és hatásaik

Melyik lány ne látta volna a Szex és New Yorkot vagy Az ördög Pradát visel című filmeket? Ezek mind megalapozták későbbi stílusunkat, álmainkat! De vajon miket közvetítenek ezek műsorok? Itt a top 5 divatfilm, melyek meghatározóak voltak!

Az ördög Pradát visel
Igazi sikertörténet! Egy szürke kisegér, akinek semmi stílusa odakerül a nagy magazin főszerkesztőjéhez! Szegény „Hamupipőke” nem tud mit kezdeni a rabszolgamunkával és a lekezelő bánásmóddal. Úgy dönt, hogy kezdeti elkeseredettségéből kitör és olyanná válik, amilyenné a főnöke szeretné. Itt felmerül a kérdés, hogy a külsőségeire nem adó lány, akinek fontosabbak a belső tulajdonságok, mint a külső, meg kell, hogy változzon, hogy jó munkaerővé váljon? Szerintünk nem! Visszatérve a történethez, a szegény elkeseredett Anne Hathaway tehát úgy dönt, hogy igazi divatdiktátorrá válik. Márkás ruhákat vásárol, kávét iszik minden reggel és mindent megtesz, amit kérnek tőle, gátlások nélkül! A boldog kapcsolatban élő lány, hirtelen nem tudja, mit kezdjen az életével és felborul körülötte minden, párja nem érti és eltávolodnak egymástól. Egy másik férfi karjaiban talál vigaszt, ami később hamisnak bizonyul. Anne végül visszatér régi életéhez, de azért új stílusát megtartja! A filmben gyönyörű ruhák, táskák, cipők tűnnek fel, amire természetesen minden lány vágyik! De nem az a legfontosabb, hogy álmainkat elérjük, hanem hogy milyen módón valósítjuk meg azt!

Szex és New York
Carry Bradshow életét mindenki ismeri és nyomon követi! A középkorú szingli nők kalandjai nagyon izgalmasak, de ugyanakkor néha kicsit ízléstelenek is egyben, amik nem biztos, hogy igazán követendő példák lennének. Persze otthon a TV előtt jót kacagunk egy-egy botrányon, de a fiataloknak lehet, hogy ez azt sugallja, hogy ez normális! Vigyázni kell, hogy külön tudjuk választani a valóságot a TV-től!

Gossip Girl
A fiatalok körében a legfelkapottabb divatsorozat a Pletykafészkek, mely minden romlottságot magában hordoz. Mi is nagyon kedveljük a sorozatot ez tény, de azért itt is vigyázni kell! Minden a luxusról és a pénzről szól, a lényeg, hogy minél több pénzed és hatalmad legyen! Ezzel bárkit befolyásolhatsz és megvásárolhatsz, mindenki kibeszél mindenkit, mindenki összejön a másik partnerével és ennek semmi következménye! Na ácsi, azért ez a valóságban nem így működik! Attól még, hogy valaki nem dús gazdag lehet sikeres és jó ember! A barátainkat pedig becsüljük meg, hiszen ők a legfontosabbak!

Egy boltkóros naplója
Ez a film nagyon alaposan megmutatja, hogy a vásárlás bizony mániánkká is válhat és ennek komoly következményei lehetnek! Lehet, hogy ez a film ezt egy kicsit viccesen mutatja be, de létezik ilyen! Vannak emberek, akik a vásárlásban találják meg a kikapcsolódást és a vigaszt. Ez elfajulhat és könnyen betegséggé nőheti ki magát. Ez a film úgy gondoljuk, hogy nagyon hasznos mondanivalóval rendelkezik. Egy lány, akinek nincsen munkája és az összes pénzét ruhákra és cipőkre költi, míg nem annyi tartozást gyűjt össze, hogy muszáj munkát keresnie. Igazából semmihez nem ért csak a divathoz, de hát a szükség nagy úr! Ügyesen sikerül munkát találnia és legyőzni nagy szenvedélyét a vásárlást. Kordában tartja kiadásait és elkezdődik számára is a normális élet!

Fotók: http://www.hbo.hu

Álom luxuskivitelben
Audrey Hupburn önmagában is stílust és divatot teremtett. Az álom luxuskivitelben c. filmben sincs ez másképp. A Hollyt alakító Audery csak a pénzt hajszolja, szegény sorsból jött és mindenképpen gazdag férjet szeretne kihalászni magának, amivel megalapozza a biztos jövőjét! A tervei azonban nem jöttek össze, hiszen hirtelen szerelembe esik egy íróba. Ne a pénz legyen az első és a legfontosabb, hanem a szerelem és a boldogság!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest