… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT A boldogság belülről fakad!

A boldogság belülről fakad!

Tél vagy nyár, nem számít, hiszen Bódi Sylvi mindig csúcsformában van. Egészséges életmód, rengeteg sport, így készül a modell legújabb, elképzelhető, hogy utolsó
naptárfotózására.

Az emberek többsége megérzi az évszakváltást. Depressziósabbak vagyunk, fáradtabbak, ahogy rövidülnek a nappalok és egyre hidegebb lesz az idő. Te érzed ezt a változást?
Szerencsére sem tavasszal, sem ősszel nem vagyok depressziós, vagy rosszkedvű. Rám az időjárásváltozás sincs hatással, úgy ahogy az évszakváltás sem. Még csak hangulatingadozásom sincs. Minden évszaknak meg van a szépsége, bár jobban szeretem a jó időt, ami idén szerencsére sokáig tartott, de ősszel kárpótolnak a színek, utána meg csak pár hónap, és mehetek snowboardozni. Tény, hogy melegebb időben az emberek barátságosabbak, mosolygósabbak, de az én boldogságom inkább belülről fakad.

Változtatsz valamit az étrendeden a hidegebb hónapokban? Esetleg jobban odafigyelsz a vitamindúsabb táplálkozásra?
Nem, nincs szükségem a változtatásra, mindig tudatosan táplálkozom, odafigyelek arra, mikor mit eszem. Több mint tíz éve vegetáriánus vagyok, ez számora meghatározó.

Fotó: Sugarbird/Redlemon

Mit eszel például reggelire?
Lehetőleg azt a gyümölcsöt, aminek éppen szezonja van. Azt összevágom, és gabonaféléket keverek hozzá. Szeretem a zabpelyhet, zabkorpát, lehetőleg olyan készítményeket veszek, amik a lehető legkevesebb hozzáadott cukrot tartalmazzák. Ebédre leginkább salátát eszem, esetleg levest, estére is főleg salátát, vagy fehérjeturmixot, hogy a fehérjebevitelem is rendben legyen. Nassolni nem igazán szoktam.

Ilyen élemód mellett, akkor biztosan elég erős az immunrendszered is!
Valóban ritkán vagyok beteg, de én nem is hiszek magában a betegségben. Szerintem a legtöbb betegség lelki eredetű, vagy a helytelen táplálkozásból ered, én mindkettőre odafigyelek.

A legtöbb ember a hidegebb hónapokban indul hízásnak, te hogy véded ezt ki, többet sportolsz, vagy másfajta gyakorlatokat végzel? Vagy csupán elég a sok gyümölcs és zöldség?
Igyekszem a nap folyamán többször enni, nem egy nyúlbél csaj vagyok, igaz leginkább salátákat eszem, de elég rendes adagokat. Nyáron rendszeresen hallom, hogy a nagy melegtől mindenkinek kisebb az étvágya, nekem például akkor is van – mosolyog. Ezen kívül rendszeresen sportolok, ennek köszönhetően nem kellsemmit változtatnom az edzéstervemen. Nem vagyok az a tipus, aki csak nyár előtt kezd el edzeni, hogy jól mutasson a fürdőruhában, aztán télre visszavesz, lepukkan. Nem tehetem ezt meg modellként, ez a szakma arra kötelez, hogy igenis háromszázhatvanöt napon keresztül jól nézzek ki.
Köztudott, hogy két kedvenc sportod a wakeboard és a snowboard, az egyik nyári, a másik téli. Van valami helyettük ebben az átmeneti időszakban?
Alapvetően sok mindent csinálok, futok, edzőterembe járok, aerobikozom, most ezekre fogom helyezni a hangsúlyt, a wakeboardozást pedig igyekszem minél később abbahagyni, sokszor október közepéig sikerül kitolnunk az utolsó időpontot.

Most készülsz a legújabb naptárfotózásodra. Az elmúlt hét évben változott az alakod?
Igen, mert volt olyan fotózásom két évvel ezelőtt, ami az 50-es 60-as éveket idézte, és ahhoz fel kellett szednem pár kilót, hogy egy kicsit kerekdednek tűnjek. Akkor voltam 61kg, de most sikerült elérnem a versenysúlyomat, 54kg-ot, ami így harmincévesen egész jó teljesítmény, bár mindig vita tárgya, hogy a fiúknak valójában mi tetszik… a nagyon vékony lányok, vagy a kicsit kerekebbek. Én most elsősorban magamnak akartam megfelelni.
Hány éves korig szeretnéd a naptárfotózást csinálni?
Ez már a kilencedik naptáram, most vagyok harmincéves, ez egy méltó befejezés lenne. A naptárfotózást sosem azért csináltam, mert naptárt akartam eladni, hanem magát a fotózást szeretem, karakterek bőrébe bújni, ez művészileg kielégít, ez nekem szerelem. Ettől nehéz lesz megválni, de az ember életében új korszakok jönnek, lassan ideje családot alapítani, és akkor már más lesz a fontos, ott kell száz százalékot teljesíteni.

A mostani naptárad ismét meglepő lesz.
Óhh igen,-mosolyog- eddig leginkább egyedül pózoltam, kivéve az előző naptárat, ahol volam egy fiúval és egy lánnyal is. Szeretném megmutatni, hogy nem csak a magyar lányok, hanem a magyar fiúk is csinosak, ezért amatőr modelleket kértem fel a fotózásra. Lesz olyan kép, ahol egyszerre öt fiúval fotózkodom, ilyen képeken még soha nem voltam látható.
Ez még nekem is kihívás, furcsa lesz ennyi jó testű fiúval pózolni.

Milyen életmódbeli tanácsot adnál a lifemagazin.hu olvasóinak?
Lehet, hogy már elcsépelt, de az egyik legfontosabb dolog a pihentető alvás. Rengetegen,- sajnos sokszor én is – éjfél után fekszenek le aludni, és hiába van meg a hét-nyolc óra alvás, fáradtan, nyúzottan ébrednek.
Azt tapasztaltam, ha sikerül tizenegy óra körül ágyba kerülnöm, kevesebb alvással jóval energikusabban ébredek. A másik amit kiemelnék az a rendszeres ásványvíz ivás. A napi rohanás mellett az emberek nem figyelnek oda arra, hogy meglegyen a napi két liter folyadék fogyasztásuk, lehetőleg víz. Megesik, hogy én is megfeledkezem róla, ilyenkor gyorsan veszek valahol és azonnal megiszom. A testmozgást nem csak az alakformálás miatt emelném ki, hanem a keringés miatt. Sok betegséget meg lehetne előzni akár kevés, de rendszeres mozgással!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest