… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT A 6 legsikeresebb és legjótékonyabb híresség

A 6 legsikeresebb és legjótékonyabb híresség

A világ vezető sikeres női, akik nem csak szépségük és tehetségük által lettek híresek és elismertek. Szívügyük, hogy segítsék a rászorultakat és tegyenek valamit a közjóért.
Egytől egyig vallják, hogy ettől nemcsak, hogy boldogabbak, de ezáltal teljes az életük.

1. Reese Witherspoon
Egy törékeny szöszi, aki valóban szőkeségével (Dr. Szöszi) lopta be magát a mozirajongók szívébe.Karakteres és meghatározó személyiség, akiből árad az önbizalom, ugyanakkor szerénységével és kedvességével egy átlagember számára szerethető és bájos lány. Reese mindig szeretett jó és nemes ügyek mellett kiállni, ami az emberiséget szolgálja és előrébb viszi.

Idén az Avon 125. évfordulója alkalmából Reese, mint a cég nemzetközi nagykövete bejelentette 1 millió dolláros felajánlásukat a nők elleni erőszak leküzdésére. Ezzel Reese még jobban kivívta a rajongók szeretetét és tiszteletét.

JÓTÉKONYSÁG: Úgy gondolja, hogy egy közismert embernek sokkal nagyobb feladata van a karitatív tevékenységekben, mint egy átlagembernek. „Ha egy híresség a nevét adja bármely jótékony célú alapítványhoz vagy tevékenységhez, arra a külvilág sokkal jobban felfigyel.” A Save the Children nevű szervezetet már régóta támogatja, ami elsősorban a tanulmányaikban segíti az arra rászoruló gyerekeket. 2007 óta az Avon Globális nagykövete, és egyúttal az Avon kozmetikumok szóvivője és az Avon Fundation tiszteletbeli elnöke, mely a mellrák és a családi erőszak ügyében hivatott segíteni a női társadalmat. „Nőként és anyaként természetesen engem is érdekel a világon élő többi nő és gyerek sorsa. Nagy boldogsággal tölt el a tudat, hogy részese lehetek, hogy jobbá és élhetőbbé tegyük a mindennapjaikat.”

2. Courteney Cox
A két „jóbarát” Jennifer Aniston és Courteney Cox közül valahogy mindig is Aniston volt a népszerűbb. Bár Cox soha nem érezte azt, hogy a háttérbe szorult volna barátnője mellett. Szerinte egyszerűen róla kevesebb olyan hír volt, amivel a pletykalapoknak érdemes lett volna foglalkoznia. Persze legtöbben őt is a Jóbarátok című sorozatból ismerjük, ahol Monica Gellert alakította, de ezen kívül számos emlékezetes alakítást nyújtott. Például exférjével is egy forgatáson ismerkedett meg, de játszott az Ace Ventura-ban Jim Carrey mellett is. Sokakkal ellentétben pályafutását nem rokonnak vagy ismerősnek köszönhette, hanem egyedül küzdötte fel magát a hollywoodi ranglétrán. Ma pedig ha nem is a legnépszerűbb, de a legkedveltebb és legtermészetesebb színésznők egyikeként tartják számon. Courteney nem szereti a nyilvánosságot, ha családi életéről van szó, viszont annál inkább, ha valamilyen közügyet támogathat. 11 évig élt házasságban David Arquette-el, akivel tavaly úgy döntöttek, hogy beadják a válópert. Kislányuk Coco hosszas próbálkozás után született, ami eléggé megviselte a színésznőt. Érzékenységét mutatja az is, hogy mindig fontos volt számára, hogy tegyen valami jót az emberiségért és a környezetéért. Éppen ezért is szimpatikus személyiség sokak szemében. „Courteney soha nem hivalkodott semmivel, nem szeret túlzott feltűnést kelteni maga körül. Ő egyszerűen egy csendes tehetség, akiben megvan az ambíció, de az exhibicionisták szerényebb csoportját képviseli.” – mondta róla legjobb barátnője, Jennifer Aniston.

JÓTÉKONYSÁG: a színésznő a jótékonykodás több formájába is belekóstolt, többször adományozott már nagyobb összeget is, de legjobban azt szereti, ha nevét adhatja egy-egy eseményhez. Legutóbb például egy cipőárverésre tervezett és dedikált egy cipőt, melynek a bevételével a rákkutatást támogatták. Courteney a megjelenésében is egyszerűen vonzó, nem kihívó, de mégis feltűnő. Kedveli a finom vonalú ruhákat, a szolid eleganciát. Ahogy ő fogalmazta: „Külsőleg csak akkor kerülhetsz harmóniába saját magaddal, ha belül már érzed az egyensúlyt.”

4. January Jones A Reklámőrültek című filmsorozat népszerű szőke sztárja, January Jones örömmel mondott igent egy a tengereket és a cápákat védő szervezetnek. „Úgy éreztem végre tehetek valami hasznosat és fontosat. A cápákat sokan félreismerik. Szerintem értük kellene aggódnunk és nem attól félni, hogy mikor támadnak meg minket. A cápák túlélése csak rajtunk múlik embereken” – vallotta büszkén és pózolt az állatokért January. » www.oceana.org

3. Heidi Klum
Egy gyönyörű nő, aki többre hivatott, mint pusztán a modellkedés. Bár tény, hogy modellnek lenni sokszor nagyon kemény és embertpróbáló munka. A szőke szépség azonban szereti minden percét hasznosan tölteni és sokan csodájára járnak, hogy négy gyereke mellett, hogyan képes még ennyi mindennel foglalkozni. Heidi kitűnő üzletasszony, két tévéműsor házigazdája és a szépségipar egyik legmeghatározóbb személyisége.

„Négy gyerek mellett az ember megtanulja, hogy mit jelent az alkalmazkodás és milyen amikor a figyelmét ennyi felé kell irányítani.” Nem véletlen képes Heidi Klum a család mellett is ennyi mindenre összpontosítani. A modellkedés,  a karitatív munkák és felkérések, a vállalkozásai külön-külön is elég komoly szervezést igényelnek. „Tudom, hogy közhely, de az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Nyilván én sem tudnék segítség nélkül ennyi mindenben részt venni és ennyi mindent megvalósítani. Így először azt kellett megtanulnom, hogyan menedzseljem a saját életemet, hogy utána képes legyek másokét is megváltoztatni és előrébb vinni.”


JÓTÉKONYSÁG:
Heidi a jótékonykodás több formáját is választotta. Nemcsak pénzzel segít több alapítványt, hanem a már nem hordott vagy bemutatókon kapott ruháit is előszeretettel elajándékozza, elárverezteti. Nem is akármilyen ruhákról van szó, például egy Oscar-gálán viselt nagyestélyi költeményt egy szívbeteg nőket segítő alapítványnak adományozta. A modelleket általában irigyelni szokták, főként, ha gyönyörűek és sikeresek, mint Heidi. Ő azonban ezekkel a kedves és szívmelengető cselekedeteivel visszavonhatatlan szimpátiát váltott ki a nagyközönségből. Egy gyönyörű, okos, céltudatos nő, akit mindezek mégsem tettek önteltté és önzővé. Aki csakis a jót hivatott szolgálni, és aki képes mindenben meglátni a szépet és az igazi értéket. Szerinte a kitartás mellett ezek sikerének a legfőbb titkai és az, hogy megtalálta a boldogságot és a lelki nyugalmát egy őszinte és szerető férfi oldalán.

5. Liz Hurley

Az angol szépség karrierje éppen fordítva indult, mint oly sok színésznő esetében. Előbb színészkedett, majd belevágott a modellkarrierbe is. Liz nagy önbizalommal bontogatta szárnyait és remek filmekben csillogtatta meg képességeit. Milliárdos exférjével, az indiai Arun Nayar-al évekkel ezelőtt tanyát vásároltak nem messze Londontól. Kezdetben víkendháznak használták, de ahogy egyre inkább nőtt az érdeklődésük az egészséges bioételek és természetes kozmetikumok iránt, úgy fogtak bele a biogazdálkodásba. Bár azóta a pár elvált, Liz továbbra is lelkes:

Az Estée Lauder egyik arcaként évek óta kampányol a mellrák ellen!

„A vegyszereket tartom korunk egyik legnagyobb ellenségének, többet ártanak a környezetnek, mint használnak. A cégünk még csak most fog igazán beindulni, de egyre nagyobb az érdeklődés a termékeink iránt. Élvezem, hogy olyannal foglalkozhatom, amivel jót tehetek az embereknek.” – nyilatkozta Liz, akit gyerekkorában is az állatok és a természet szeretetére neveltek szülei. A színésznő-modell magánéleti csalódások és válás után sincs elkeseredve: „Mindig tudatosan éltem az életemet és vallom, ha valami nem működik, azon változtatni kell, még ha fáj is.”

JÓTÉKONYSÁG: Magánélete és az emberek iránti szeretete mindig is fontosabb volt számára, mint a karrier, így képes volt exférje kedvéért visszavonulni a színészettől. Liz azonban nem tétlenségre született, ígyelőszeretettel kampányol a mellrák ellen és 1995 óta nagyköveti szerepet tölt be a szépségiparban, méghozzá nem kisebb cég, mint az Estée Lauder keretein belül.

6. Jennifer Aniston
Jennifer Aniston egyszerűen és természetesen szép, de egyszerűsége mellett mégis feltűnő jelenség. De a valaha súlyproblémákkal küzdő lányból hogyan lett ekkora sztár?  A stylistoknak és persze Anistonnak köszönhetően kialakult a Jen-stílus, amit nők ezrei utánoznak és irigyelnek a mai napig. Jennifer akkor került igazán fókuszba az egész világ számára, amikor Brad Pitt barátnője, majd felesége lett. Aztán ahogy Pitt és Aniston egyre jobban összeforrtak, már érződött az őszinte szeretet és az a harmónia, ami köztük volt. Így éppen azok, akik addig furcsán néztek a párra, lepődtek meg a legjobban, amikor bejelentették a válást. 180 fokos fordulat állt be Jen életében, és amennyire lelkileg megviselte a szakítás, fizikálisan egyre jobb formába került. Túl a negyvenen sokkalta jobban néz ki, mint huszonévesen. Alakja olyan tökéletes, mintha rajzolták volna. Haja, sminkje, öltözéke soha nem hagy kivetni valót, ami persze annak köszönhető, hogy nem hajlandó megalkudni, mindenben csak a maximálissal elégszik meg. „Ha sikeres és ismert akarsz lenni, akkor kitartónak és eltökéltnek kell lenned, és még ez sem garancia arra, hogy mindez megtörténik – nyilatkozta Jen. – De legalább tudod, hogy mindent megtettél célod érdekében.” Nos, Jen mindent megtett és be is jött neki. Filmjei egytől-egyig kasszasikerek és egyrészt maguknak a történeteknek is köszönhetőek, de sokkal inkább Jennifer személyiségének és játékának. Nyugodtsága és higgadtsága természetéből fakad, de sokat köszönhet a jógának is, mellyel nemcsak lelkét, de testét is karban tartja. Jen régóta vágyik rá, hogy anya lehessen, ez sajnos a mai napig nem adatott meg neki. Imádja a gyerekeket és soha nem irigykedett a gyerekes barátaira és ismerőseire. És bár mindig csak riválisát, Angelina Joliet tűntetik fel „gyermekmentő” színésznőnek, Jennifer is előszeretettel segít alapítványoknak, pénzzel és munkával egyaránt.

JÓTÉKONYSÁG: rendszeresen adományoz rászoruló beteg gyermekeket támogató alapítványokat, ezzel is megkönnyítve nehéz sorsukat. „Az élet sokszor igazságtalan és van, amikor nem tehetünk ellene semmit.”  A színésznő szerint, ha ő olyan szerencsés, hogy módja van arra, hogy változtatni tudjon mások életén, akkor miért ne tenné ezt meg. „Én mindig a jó dolgok mellett állok és nem ellenük, éppen ezért nem betegségek ellen akarok küzdeni, hanem a megelőzést és gyógyítást szeretném támogatni.” Jennifer a segítőkészség mellett még optimista is!


 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest