… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Az örök darab: „little black dress”

Az örök darab: „little black dress”

A történet valahol ott kezdődhetett, amikor az újító szellemű Coco Chanel 1926-ban megalkotta az azóta is legendásan népszerű „little black dress”-t vagyis a kis fekete ruhát, amely bármikor, bármilyen alkalommal viselhető. Különféle kiegészítőkkel úgy tehetjük változatossá és mindig újszerűvé, ahogy csak akarjuk, s olyan alkalomra vesszük fel, ahogy kedvünk tartja. Coco annak idején teljesen új színt vitt a feketével a divatba, az akkori tervezők darabjai mind idejétmúltnak és unalmasnak tűntek Coco kreációi mellett. Szóval az „örök fekete” darab mégsem öröktől fogva létezik, sőt népszerűsége a hétköznapokban és a nők viseletében meglehetősen fiatal, hiszen még száz éves sincs.

Mischa Barton és Diane Kruger is bátran viselte a legújabb divat szerint a csipkékkel gazdagított, áttetsző fekete ruhát. Míg azonban Diane egy elegáns órával tette tökéletessé az összeállítást, addig a Narancsvidék sztárja egy vastag ezüstkarkötőt és egy nagy gyűrűt választott a már önmagában is igen feltűnő ruhájához. A kevesebb pedig ebben az esetben is több…

Tény, hogy ez a ruhadarab, ha egyszer bekerül a ruhatáradba, akár örök tagja lehet szekrényednek, hiszen pont ebben rejlik nagyszerűsége – nem megy ki a divatból! A tervezők pedig pont ezért szinte soha nem felejtik ki az aktuális kollekciójukból. Tehát évről évre megalkotják azt a bizonyos „kis feketét” a legújabb divat követelményeinek megfelelően. Mivel a fekete alapvetően decens és elegáns szín, így már önmagában ez is megadhatja a magyarázatot, miért nem kell újra és újra beruháznunk egy ilyen darabba, hiszen ez az, ami időtállóvá teszi.

A minimalizmus
Idén is abszolút trend a letisztul vonalvezetés, az egyszerű szabás. Az anyag selyem, vagy muszlin, mely lágy esésével tökéletes alapja az ilyen minimalista fazonoknak.  Shannen Doherty a Beverly Hills 90210 sztárja épp egy ilyen gyönyörű ruhát visel. Jennifer Anistonhoz hasonlóan, aki azért a mélyebb dekoltázst már nem merte bevállalni.
Az idei őszi-téli divat tükröződik ezen a darabon, azon túl, hogy az egyszerűségnek hódol, a derékszabás kiemeli a nőies alakot, az aszimmetrikus vállfazon pedig nemcsak érdekes megoldás, de nagyon szexi is.

… és akik a minire esküsznek!
Jessica Alba, Hayden Panettiere és Cameron Diaz. Azonban ne feledd, a fekete mini csak akkor szuper szexi, ha nagyon formásak a lábaid. Cameronnak gyönyörű, hosszú lábai vannak, míg Jessica remekül ellensúlyozza egy magassarkúval.

Csemegéztünk az idei szezon kis feketéiből:

Csavart ruha, Mango, 6995 Ft

Háromnegyedes ujjú csipkeruha H&M, 9990 Ft

V-kivágású megköthetős, H&M, 8990 Ft

Hozzászólások

Pin It on Pinterest