… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT 5 elavult divatszabály, amit tavasszal ideje felrúgni!

5 elavult divatszabály, amit tavasszal ideje felrúgni!

Ma már egyáltalán nem igaz az, hogy a színeknek és mintáknak passzolniuk kell, ahogyan a fehér sem csupán a nyár tartozéka. Nagyanyáink divatszabályai közül mostanra jó néhány érvényét vesztette, bár még mindig aktuálisnak hisszük őket. Idén tavasszal érdemes felülvizsgálni ruhatáradat! Íme néhány praktikus tipp hozzá!

A táskát párosítsd a cipőhöz
Felejtsd el azokat az elkeseredett próbálkozásokat, melyekkel megpróbálod elérni, hogy cipőd minden áron passzoljon a táskádhoz. Inkább tegyél egy kis kontrasztot az öltözködésedbe, a mintás táska, és a szolid cipő kombinációja nagyszerűen mutat együtt. Vegyél példát  a Gossip Girl című sorozat Blair Waldorfjáról,  aki nagyszerű érzékkel kombinálja a különböző színeket, megjelenése mindig klasszikus, és nőies.

Ne keverd a mintákat!
Korábban elképzelhetetlen volt, hogy különböző minták keveredjenek öltözékünkön, manapság nyugodt szívvel hódolhatunk bohém oldalunknak. A trükk mindössze annyi, hogy lehetőleg maradj azonos színcsaládon belül, vagy válassz komplementer árnyalatokat.

Ne viselj feketéhez barnát, vagy tengerészkéket
Érthetetlen, hogy lehetett ez eddig divatszabály! A barna és a tengerészkék két hihetetlenül sokoldalú árnyalat, feketével párosítva kifinomultság és elegancia sugárzik belőle.

Nyitott orrú cipőhöz harisnyát soha!
A szabály elavultságát jelzi, hogy manapság a tervezők is előszeretettel szegik meg, és a stylistok is inkább bájosnak, mint cikinek tartják. Az egyetlen szabály, hogy csakis varrás nélküli harisnya jöhet szóba, amihez mindenképpen magas sarkú cipő, vagy szandál dukál.

A fekete ruha nem esküvőre való
A babonás emberek  úgy gondolják, ha valaki az esküvőn feketét visel az balszerencsét hoz a házasságra, gyászos hatása miatt. Manapság azonban ez az elmélet teljesen megdőlt, már csak azért is, mivel egyre inkább teret hódít magának a fekete menyasszonyi ruha is. A fekete elegáns, és biztosan nem vonja el a figyelmet a menyasszonyról, kiváló példa erre a Szex és New York-ban Charlotte öltözéke, aki koszorúslány létére szintén ezt a színt viselte.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest