… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT 19. századi Anglia Galliano új kollekciójában

19. századi Anglia Galliano új kollekciójában

John Galliano új kollekciója döbbenetes, a ruhákat a 19. századi angol vidék, és a híres író Oscar Wilde történetei inspirálták. Az extrém kalapokat a fejfedők királya Stephen Jones készítette.

Volt már rá példa, hogy a híres tervező és hű fegyverhordozója Bill Gayatten egy íróból merített ihletet, idén Oscar Wilde-rá esett a választás. A 19. században élt írót nemes egyszerűséggel csak emberbőrbe bújt démonnak szokták emlegetni, az akkori poros angol irodalmi életbe friss, és újító gondolatokat hozott. Legsikeresebb regénye Dorian Gray arcképe című könyve volt, mely egy meghasadt lélek sötét gondolatati és tetteit mutatta be.

A másik nagy inspirálója a kollekciónak Aubrey Beardsley lenyűgöző illusztrációi voltak, a szecessziós grafika mesterének rajzai mindig erotikus, és ironikus hangvételt követnek. A kollekció extrém rövid, fehérneműszerű szoknyái merész, átlátszó textúrákkal, kilibbenő harisnyatartókkal az műveit idézik.

John Galliano helyett most ismét Bill Gayatten tervezett, az egyes darabokon egyszerre van jelen a viktoriánus nőiesség, és a modern szexualitás, vagyis azok a dolgok, ami miatt igazán lehet szeretni a Galliano neve alatt futó kreációkban. A ruhák mintha egy színpadi díszlet kellékei volnának, a legjellegzetesebb vonásai a kollekciónak a Péter Pán gallérok, bő térdnadrágok, és hatalmas madárfészek szerű kalapok, na és persze az elmaradhatatlan brit kabátok és talárszerű lebernyegek. A madaras fejfedőket Stephen Jones tervezte, szintén az angol vidéket idézik, a designer páva és angol fácántollakkal díszítette őket.

Képek: Marcus Tondo/GoRunway.com

Hozzászólások

Pin It on Pinterest