… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT „Annyira szegény voltam, hogy még az albérletet sem tudtam fizetni.”

„Annyira szegény voltam, hogy még az albérletet sem tudtam fizetni.”

Katherine Heigl nagyon hamar a romantikus vígjátékok királynője lett Hollywoodban. Azonban soha nem fogja elfelejteni, hogy milyenúton jutott ide. Volt idő, amikor azzal küzdött, hogyan fizesse ki a lakbért és hónapról-hónapra élt.A 27 idegen igen és a Felkoppintva című filmek nagy sikert hoztak számára, így nem csak sorozatsztárként vált népszerűvé, hanem a mozik vásznain is tündökölt a fiatal színésznő.

A Felkoppintva volt az első komolyabb szerepe, igazán híres azonban a Csúf igazság című filmben lett, ahol imádnivaló a karaktere.

Igaz, hogy Katherine-t felkapott színésznőként tartják számon és természetes, hogy már nem kell nélkülöznie, de mégis megmaradt annak a szerény és kedves lánynak, aki mindig is volt. Nincsenek sztárallűrjei, nem zárkózik el a filmezésen kívüli közszereplésről, szívesen nyilatkozik magánéletéről és munkájáról egyaránt. Talán ezért is keresik meg mostanában ennyi filmszereppel, így lassan kibontakozhat más karakterekben is, valamint kitörhet a Grace klinika c. tévésorozat által ráhúzott szerepéből. Sokáig ragaszkodott a sorozathoz és mindaddig meg akarta tartani szerepét, amíg számítanak rá. Fontos számára a biztonság érzése, és egy ideig a Grace klinika jelentette az állandó bevételt a csinos színésznőnek. „Először azért vállaltam sorozatszerepeket, hogy ki tudjam fizetni a számláimat. Ha visszaemlékszem, hogy milyen nehéz idők voltak és mennyire csalódott voltam, hogy nekem csak ez jut. Aztán rájöttem, hogy a sorozatok mentették meg az életemet, még ha néha szomorú is voltam, hogy nem játszhatom kiemelkedőbb filmekben. Minden nap megköszönöm a szerencsecsillagomnak, hogy jól élek és kimásztam abból az állapotból. Tényleg hálás vagyok, hogy stabil és kiszámítható munkám van.”
A helyzet azóta sokat változott, Katherine már nem szorul rá a sorozatszerepekre. Jelenleg éppen „szabadságot” kapott a Grace klinika készítőitől, ugyanis legújabb filmjét forgatja és a kettőt nem tudta összeegyeztetni. Ezzel nem kis fejfájást okozott a rendezőnek, hiszen kolléganője, Ellen Pompeo is szülési szabadságon van és nagyon úgy fest, hogy Kathreine véglegesen elhagyja a sorozatot. Ezért megkezdődtek a szereplőválogatások és az újabb epizódokban már új orvosokkal találkozhatunk. A csinos doktornőnél valószínűleg egy súlyos betegséget diagnosztizálnak majd, és így fogják kiírni a sorozatból.

Hogyan is kezdődött karrierje?
Katherine még gyerekként kezdett színészkedni, persze akkor ez még jó mókának tűnt és csak hobbiból csinálta. Később, mikor Los Angelesbe költözött jött rá, hogy mennyire nehéz, ha valóban a megélhetésért kell dolgozni. Ekkor még csak 18 éves volt, vagyis még mindig nagyon fiatal ahhoz, hogy megálljon a saját lábán egy idegen nagyvárosban. Azonban ő nem adta fel és a töretlen kitartásnak meg is lett az eredménye. Amióta Izzie Stevens-t alakítja a Grace klinikában, azóta megnyugodott és a népszerűsége töretlen. Az Emmy-díjjal is büszkélkedhető színésznő mára kitört a sorozatszerepekből és számos romantikus komédiában is láthattuk már.

„Amikor kislány voltam folyton arról álmodtam, hogy romantikus filmszerepeket kapok majd, melyek mindig happy end-del végződnek.”

 Mikor még szingli volt
Katherine bevallotta, hogy amikor elkezdődött a Grace klinika, természetesen körbenézett a stáb és a férfikollégák között, és akadt is egy-két szemrevaló pasi. „Szingli voltam, így nyitva tartottam a szemem, akárhol is voltam. Egy sorozatbeli partnerem, T.R. Knight (aki George O’Malley-t alakítja), nagyon szimpatikus volt. Furcsálltam, hogy soha nem néz meg engem akármilyen csinos is vagyok és akárhogy próbáltam felhívni a figyelmet magamra. Időbe telt, de végül rájöttem, hogy ő a másik nemhez vonzódik. De cseppet sem bántam, mert egy nagyon jó barátság alakult ki közöttünk, ami azóta is tart.”

A szőke szépségnek manapság már nem kell aggódnia az egyedüllét miatt, hiszen boldog házasságban él párjával. Szerelmük viharosnak indult és barátaik szerint a szenvedély és a romantika folyamatosan jelen van a házaspár életében. A zenész-énekes Josh Kelley, Only you című videoklipjében szereplő Katherine-re rögtön szemet vetett, és így kezdődött a románc. Egy évvel később visszatértek a forgatás helyszínére, ahol is megtörtént a lánykérés. „Az elmúlt 5-6 évben sokat változtam, felnőtt lettem. Az eljegyzésem döntő pillanat volt az életemben, rájöttem, hogy már nem akarok csak úgy élni a vakvilágba, el akarom határozni magam. Hirtelen átalakult az életem és azt mondtam magamnak: Hoppá, Katherine, ez már nem csak randizás, ő lesz a férjem, akivel leélem majd az életem. A környezetem korábban azt gondolta, hogy örök kislány maradok, de mára megváltozott a véleményük. Boldog vagyok, hogy Josh mellett jöttem rá, hogy megértem egy komoly kapcsolatra és a házasságra.”

A boldog család
A Grace Klinika csinos szöszije alig egy évet töltött együtt barátjával, Josh Kelley-vel, miután összeházasodtak. Gyereket nem terveztek, de az örökbefogadás gondolata mélyen foglalkoztatta őket, mígnem meghozták a döntést. Abban teljesen egyetértettek, hogy egy ázsiai bébit szeretnének, mert mindketten szívükön viselik a kis árvák sorsát. Ezért nemrégiben egy 10 hónapos koreai kislányt fogadtak örökbe. „Naleigh gyönyörű baba és a születésnapja egy nappal előbb van, mint az enyém. Rögtön tudtam, hogy ez egy jel és ő lesz a mi gyerekünk.” – nyilatkozta a színésznő, aki boldogabb, mint valaha. „Most lett teljes a családunk és bár sok a munkánk, igyekszünk minden szabad percet a kislányunkkal tölteni.”

Kislányával, akit úgy szeret, mintha a sajátja lenne

Az újdonsült apukát legújabban kislánya inspirálja dalszövegei írásakor és a zenész-énekes büszkén nyilatkozik arról, hogy már a házasság előtt úgy döntöttek, hogy mindenképp adoptálni fognak egy kisbabát. „Szerencsére már kezdetekben tudtunk beszélni a témáról és nem volt idegen egyikünk számára sem, hogy nem vérszerinti gyermekünk lesz, hanem egy árvát szeretnénk felnevelni.” A koreai kislány hivatalosan a Nancy Leigh nevet kapta, melyet Katherine választott anyukája Nancy és nővére Margaret Leigh után.

„Amint megkaptam a fizetésemet, máris befizettem a csekkeket és ez így ment hónapról hónapra. Ezért van az, hogy minden szerepet elfogadok, amit felajánlanak nekem. Tudom, hogy milyen érzés az, amikor nincs munkája az embernek és bizonytalan a holnap, a jövő, a megélhetés.”

Teltebb idomok
Heigl köztudottan nem a legsoványabb celebek egyike, és sokszor hangoztatja is, hogy nagy nyomás nehezedik rá Hollywoodban azzal, hogy folyton meg kell felelnie az elvárásoknak. „Soványnak maradni nem könnyű, ha az ember teltebb idomokkal lett megáldva, így amikor tudom, hogy le kell adnom néhány kilót, akkor egyszerűen koplalok és cigizem. Tudom, hogy ez a lehető legrosszabb megoldás, de nekem ez vált be egyedül.”

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest