… ami az élethez kell!

Kezdőoldal SZTÁROK&DIVAT Emma Thompson: „Azt mondják, a fiatalabb férfi fiatalon tart.”

Emma Thompson: „Azt mondják, a fiatalabb férfi fiatalon tart.”

A londoni születésű Emma Thompsonnak bőven kijutott a sikerből. Egyszerűségével és természetességével az angol nők példaképe. Fanyar humora és egyedi jelleme pedig a férfiak számára teszi felettébb vonzóvá az átlagos külsejű színésznőt.

Szintén színész
A családi légkör meghatározó volt Emma szellemi fejlődésében. A művészetek iránti érdeklődése és fogékonysága is innen gyökerezik. A nagy közös beszélgetések és programok színessé tették gyermekkorát és már kislányként elkezdett a színészet felé kacsintgatni. Nem csoda, hisz színész szülei nagy társasági életet éltek, így húgával, Sophie-val hamar belecsöppentek a kultúra világába. Az egyetemen angol irodalmat tanult, ahol revü- és kabaréműsorok színrevitelével hamar megszerezte az ismertséget. Mivel gyerekkorától kezdve természetes volt számára a színészi közeg, így a családban a magánélet egybefonódott a „munkás hétköznapokkal”. Ezért Emma számára elképzelhetetlen volt, hogy ne szakmabeli legyen a párja. Kétszer is férjhez ment, de második választása jobbnak bizonyult. Első férje, a Sok hűhó semmiért-ből ismert Kenneth Branagh volt, de 6 évnyi házasság után, a férfi kicsapongó életmódja miatt elváltak. Branagh 1 évvel volt fiatalabb Emma-nál, persze ez nem számottevő korkülönbség, de a válóok valószínűleg mégis az volt, hogy a férfi fiatalabb húsra vágyott. A szintén színész Greg Wise 2003-ban vette feleségül Emma-t. Ezúttal a korkülönbség már 7 év volt, ugyancsak a színésznő javára. Ezzel Emma bebizonyította, hogy igenis vonzó a fiatalabb korosztály számára, és elsősorban nem az évek számítanak.

Nem fél a csúnya karakterektől

Önkritika
Soha nem volt egy tipikus szépségideál, és bevallása szerint még rá is tett egy lapáttal. „Az egyetemi éveim alatt leborotváltam a hajam és lógott a farmer a fenekemen. Aztán ez szépen megváltozott, rájöttem, hogy mennyire jó nőnek lenni, annak az összes előnyével. Sokkal magabiztosabb és elégedettebb vagyok magammal, mint a húszas éveimben.” Ezt környezete is hasonlóan látja. Általában a férfiakra mondják, hogy olyanok, mint a jó bor, minél idősebbek, annál jobbak és finomabbak. Ezt viszont teljes mértékben ráhúzhatjuk Emma Thompsonra, aki bár 51 éves, de külsejét és báját tekintve most éli fénykorát.

Nanny McPhee
Írói tehetségét már az Értelem és érzelem forgatókönyvének megírásával is megcsillogtatta. A Nanny McPhee – A varázsláda című mese forgatókönyvével egy csapásra a gyerekek szívébe is belopta magát. „Nem is tudom, hogy az írást vagy a színészetet szeretem jobban. Azt, hogy melyikben vagyok jobb, pedig úgyis a nézők döntik el, a szakma pedig véleményezi.” A Nanny McPhee első részében mindkét oldaláról megismerhettük és mondhatni csillagos ötösre vizsgázott. A második rész, a Nanny McPhee és a nagy bumm hasonlóan szórakoztatóra sikeredett. Természetesen a varázsdadát ismét Emma alakítja, aki mindig a legváratlanabb helyzetekben jelenik meg és csodálatos képességeinek köszönhetően minden problémát megold. Ebből látszik, hogy színészi képessége nem ismer határokat, akár mesefilm, akár dráma vagy vígjáték, minden szerepből kihozza a lehető legtöbbet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest