… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Promóció Különleges élmények a szaunában

Különleges élmények a szaunában

A hűvösebb napok beköszöntével egy jó forró szaunázás nagyszerű hatással lehet hangulatunkra. Egyre több helyen lehet látni, hogy szaunázás önálló használatát felváltja valami egész más, új aspektusba helyezve a szaunázásról vallott korábbi elképzeléseinknek; nevezetesen a szaunaprogramok. (x)

Számos rajongója van a szauna felöntéseknek, sőt az ezzel foglalkozó szakavatottak számára versenyeket is rendeznek. Az I. Magyar Szaunamester Bajnokság első helyezettje, Barabás Lívia röviden megismertetett minket a szaunamesterséggel.

Mi történik a szaunában egy szauna felöntés során?
A szaunaprogram egy 15 perces periódus, amely során illóolajjal kevert vizet oszlatunk el a kályhán, és a párát törölközővel vagy zászlóval a vendégek bőrére irányítjuk. Célja a testi-lelki ellazulás, melyet az intenzitás, a finom illatok és a szórakoztató show-jelleg segítségével érünk el.

Honnan ered a szauna program?
Osztrák, illetve német területekről, ahol a közösségi szaunáknak és a felöntéseknek igen nagy hagyománya van. A mi orosz jellegű szaunáinkban az alacsonyabb hőfok miatt a programok sokkal intenzívebbek, amelyet a magyar mesterek szórakoztató elemekkel fűszereznek meg, így egy nagyon kellemes, új élményben lehet része a vendégeknek.

Mitől más egy szauna felöntés, mint az egyéni szaunázás?
A mester általában speciális, általa készített illóolaj-keveréket alkalmaz, testünket pedig különleges bőrradírokkal, krémekkel, pakolásokkal kényeztetjük. Azok a változások, amelyek a szervezetben az egyéni szaunázás révén megtörténnek, a programok során sokkal intenzívebbek: többet izzadunk, a szívműködés hatékonyabbá válik; az izomzat sokkal hamarabb ellazul és regenerálódik, a bőr ruganyosabbá, bársonyossá válik, látványosan csökkennek a cellulitisz tünetei.

Hol próbálhatjuk ki ezt az új élményt?
Magyarország szerencsére bővelkedik fürdőkben és wellness központokban, ahol felöntéseket tartanak. A belvárosban a Life1 Corvin Wellness központban hétköznap és hétvégén is tartunk szauna felöntéseket, sőt novembertől a szaunázás szerelmeseit fürdőruhamentes estekkel várjuk. Érdemes kipróbálni: a szauna estek mellett a Life1 úszómedencéje és spa részlége kellemes kikapcsolódást nyújt a hétköznapokban.

life1wellness.hu

Hozzászólások

Pin It on Pinterest