… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Programok Sziget Fesztivál visszatekintő…ugye idén is kint lesztek?

Sziget Fesztivál visszatekintő…ugye idén is kint lesztek?

Már nagyon régen szerettem volna elmenni valamilyen fesztiválra, de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy valóban ott is legyek. 

Tavaly mikor megláttam, hogy Rihanna eljön a Sziget fesztiválra, tudtam, hogy idén muszáj ott lennem. Na de akkor esett le leginkább az állam, mikor megtudtam, hogy Sia is fellép. Annyira izgatott lettem, hogy két ilyen nagy név és persze még rengeteg híres előadó is fellép, akiket nagyon szeretek, hogy rögtön elkezdtem kutakodni jegyek után. Végül én diákbérlettel mentem, ami számomra nagyon megérte, hiszen az 58000 Ft-ból minden nap legalább 3-4 olyan előadó koncertjére is eltudtam jutni, akikért rajongok. Viszont, rengeteg kérdés felmerült bennem, ami úgy gondolom, szinte mindenkinek eszébe jut, mielőtt készül az első fesztiváljára.

Bennem ezek a kérdések fogalmazódtak meg:

  • Mi az, amit bevihetek magammal? (üditő, étel)
  • Milyen ruhába érdemes mennem?
  • Tényleg mindenhol sár és mocsok lesz?
  • Mi történik, ha leválok a társamtól? Elveszem?
  • A nagy tömegben tényleg nem figyelnek rám és áttaposnak rajtam?
  • Vajon az én 165 cm-el fogok látni bármit is a koncertből?
  • Milyenek az árak?

Rengeteget olvastam a fesztiválokról, írtak hideget-meleget. Annyi kétség volt bennem, amelyek amint beléptem elszálltak.

Nemsokára Sia😍😍😍 #festival #rayban #sunglasses

A post shared by Réka🦄 (@rekamusicofficial) on

Amit tudni kell, hogy a diákbérletet már egy héttel hamarabb át kell venni, és akkor rád helyezik a karszalagodat. A napi jegyeket viszont csak aznap mikorra szól, lehet csak átvenni
A bejáratnál egész sokat kell sorban állni, de nyilván attól függ hány órakor érkezel a helyszínre, illetve milyen nagyobb koncert lesz.
Miután én először beléptem, hatalmas pozitív energia áradatot éreztem. Mindenki mosolygott, jólérezte magát, úgy öltöztek fel, ahogyan csak akartak, egy utópisztikus látvány tárult elém.
Fizetni készpénzzel a helyszínen nem lehet,hál istennek, hanem amennyi összeget szeretnél, feltöltöd aFestypay kártyára. Bankkártyát is lehet használni, de arról mindenegyes fizetés után plusz összeget vesznek le, így úgy gondolom az előbbi megoldás a legjobb. Sőt én külön örültem neki, hogy legalább arra nem kell figyelnem hogy a pénztárcámat kilopják. Apropó lopás… mindenképpen figyelni kell az embernek a saját értékeire, hiszen sajnos bárhol bármikor bármi előfordulhat.
Az árak kbkétszerese, ha nem háromszorosa a boltiknak. Tehát pl., egy pizza szelet 600Ft körül mozog, egy dobozos sör pedig 700 Ft volt.

😍❤ #festival #makeup #braids

A post shared by Réka🦄 (@rekamusicofficial) on

A táskákat átnézik minden egyes belépésnél, és ha jól tudom egy fél literes bontatlan vizet vihetsz be magaddal.
Mindenképpen kényelmes ruhába érdemes menni, és gondolni kell arra is, hogy ha este lehűl a levegő, akkor egy vékonyabb kabátot vagy pulcsit vigyen magával az ember amit akár a derekára is köthet. Én legalább is ezt csináltam, plusz vittem magammal egy pici hátizsákot, amibe csak a legfontosabb dolgaimat tettem bele, mint némi készpénz, iratok, zsebkendő, dezodor stb.
Zsebkendő mindig legyen nálatok, főleg a lányok készüljenek, hiszen a mosdónál hamar elfogy a toalett papír.
A koncerteken hatalmas a tömeg, rengetegen vannak, de odafigyelnek a másikra.
Csak hogy éljek a saját példáimmal: állt előttem pont a BringmetheHorizon koncerten két fiú, akik észrevették, hogy alig látok és rögtön maguk elé engedtek. Rengetegen felajánlották azt is, hogy felemelnek csak, hogy lássak valamit. Bár hozzátenném a kivetítőket szinte mindig minden helyzetből lehet látni.

My dreams come true😍😍 #pegazus #festival

A post shared by Réka🦄 (@rekamusicofficial) on

Ha valaki véletlenül hozzámért, vagy a táskámhoz, rögtön bocsánatot kért. Számomra ez volt a legfurcsább, hiszen valljuk be, a hétköznapokban, általában ha valaki nekem jön, még a másik félnek áll feljebb.
Az egyik koncerten hirtelen nagyon rosszul lettem a nagy tömegben, ami velem alapvetően is gyakran előfordul. Mikor látták mások hogy valami nincsen rendben, rögtön jöttek, segítettek, hogy friss levegőhöz jussak, illetve hogy leülhessek.
Ha rock koncerten elkezdtek pogózni és valaki elesett, rögtön leálltak és felsegítették.
Volt, aki vitt magával kisgyereket is, amint ezt észrevették, az emberek távolabb mentek tőlük, hogy még véletlenül se legyen semmi probléma.

Többször is előfordult, hogy leváltam a társamtól, és teljesen egyedül buliztam végig egy-egy koncertet. Rögtön kerestem pár kedves arcot, általában a magyarokhoz mentem oda, akik tárt karokkal fogadtak, és mondták, hogy nyugodtan legyek velük, hamar befogadtak a kis csapatukba.

😍😍😍 #festival

A post shared by Réka🦄 (@rekamusicofficial) on

Sárra csak akkor kell számítani, mikor esik az eső, alapvetően nem annyira koszos a helyszín. Nyilván ennyi ember mellett, ne egy teljesen tiszta helyet pormentes helyet képzelj magad elé, de egyáltalán nem vészes a helyzet. A mosdókat is minden nap kitakarítják, és a szemetet folyamatosan összeszedik.
Rengeteg biztonsági őr van, így bármi történik, ők rögtön ugranak, plusz az orvosi ellátással sincsen gond, hiszen ha valaki rosszul van pár perc alatt ott teremnek.

Én az egy hét alatt annyira feltöltődtem, hiszen csodás élményekben volt részem, rengeteg mindent kipróbálhattam, nagyon sok programon részt tudtam venni. Rendkívül inspirálók voltak az emberek számomra, így ahogy vége lett az egésznek hirtelen valami ürességet éreztem. Sokkal szürkébbnek tűnt utána minden. Azóta alig várom, hogy újra elmenjek és feltöltődjek pozitív energiákkal, élményekkel és boldogsággal.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest