… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Tabuk szakítás után

Tabuk szakítás után

A szakítás sosem könnyű, ha nem a te érzéseid utaznak hullámvasúton, akkor jó eséllyel a volt partnered van teljesen kikészülve. Amennyiben valaha komoly volt a dolog – akár csak egyikőtök részéről –, akkor akadnak olyan tabunak számító, íratlan szabályok, amiket neked is figyelembe kell venned.

Ne beszélj az új partneredről
Annak ellenére sem számolhatsz be a magánéletedről, hogy korábban úgy döntöttetek, barátok maradtok. Ha még friss a szakítás, mindenképpen kerüld a témát, mert akár van alapja, akár nincs, az exed egész biztosan azon fogja járatni az agyát, hogy már volt valami köztetek korábban is. Egyszóval igen nagy eséllyel nem fogod magadról lemosni azt a vádat, hogy a kapcsolatotok alatt is másba voltál szerelmes. Ez főleg akkor igaz, ha nem túl régen váltak el útjaitok, és gyakorlatilag az első, második találkozás után közlöd az új helyzetet az előző partnereddel.

Persze az sem túl szerencsés, ha mástól tudja meg, hogy immáron új férfi boldogít – éppen emiatt olyan nehéz fenntartani a jó viszonyt az exszel. Ha célzottan rákérdez, akkor ne tagadd le a tényeket, viszont maradj tárgyilagos és fogd rövidre, véletlenül se kezdj el arról álmodozni, milyen isteni az ágyban, és hogy egyszerűen egymásnak lettetek teremtve.

Ne garázdálkodj alattomosan
A nők és a férfiak is meglehetősen alattomosak tudnak lenni akkor, ha nem várt módon lapátra kerülnek, s különösképpen felbátorodnak, ha a volt kedves záros időn belül másnál találja meg a boldogságot. Ilyenkor jönnek a zaklató üzenetek, a vádaskodás, s az alaptalan pletykák is sokszor éppen emiatt kapnak szárnyra. Teljesen felesleges azonban ilyen álnok húzásokkal rombolni a másik kapcsolatát, életét. Egyrészt azért, mert általában saját magadat járatod le az olcsó próbálkozásokkal, másrészt pedig azért, mert a nehéz helyzeteket leküzdve, éppenséggel még közelebb kerülnek majd egymáshoz.
Sokkal tovább tart kiheverni a szakítást, és jóval fájdalmasabb is lesz az egész, ha képtelen vagy továbblépni, s ezt kirakatba is teszed az elkeseredett húzásaiddal.

Ne kövesd
Szintén elkeseredett húzásnak bizonyul az ex követése, az utána való nyomozás. Ha sokat voltatok együtt, akkor pontosan tudod, mikor jár edzésre, melyik este szokott sörözni a haverokkal, hol van a törzshelye, melyik bárban fogja mulatni az időt, ha szeretne kikapcsolódni. Ez a tudás rendkívül veszélyes, s éppen miatta javasolják a szakértők, hogy szakítás után szükséges a környezetváltozás. Ha találkozni akarsz vele, és ugyanott éltek, akkor „véletlenül” folyton összefuthattok, nem beszélve arról, hogy a közösségi médiának köszönhetőn egyébként is követheted a lépéseit.

Ez rendkívüli mértékben hátráltatja a gyors lelki felépülést, és ha hajlamos vagy a nyomozásra, akkor sokkal komolyabb problémákkal is szembesíthet. Mindkettőtöknek jobb, ha egy ideig nem találkoztok, tehát ha a helyen nem is változtatsz, legalább az egymást fedő időpontokat próbáld egy ideig tudatosan kerülni.

Ne mással próbálj vigasztalódni
Sokan próbálkoznak új partnerrel, közvetlenül a szakítás után, aminek szintén két fő oka van. Mindenki szereti magának bebizonyítani, hogy még mindig partiképes, jól tesz az önbizalomnak, ha záros időn belül tudunk új partnert fogni. Ezen felül könnyebb úgy vigasztalódni, hogy nem kell egyedül mutatkoztunk mások előtt, illetve, ha van kedvünk, fordulhatunk valakihez, aki adott esetben fülig szerelmes belénk.

Mindezzel csak az a gond, hogy ha részedről nem őszinték az érzelmek, akkor csak áltatod magadat, miközben egy helyben toporogsz ahelyett, hogy hagynál időt magadnak meggyászolni a korábbi kapcsolatodat. Sajnos negatívum az is, hogy egy harmadik, teljesen ártatlan emberen vezeted le a feszültségedet, ezáltal érzelmileg is kihasználod, ami különösképpen fog neki fájni, ha igazán szeret.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest