… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Két férfi közül kell választanom. Nehéz a döntés!

Két férfi közül kell választanom. Nehéz a döntés!

Beszéljük meg! Ez a rovat azért jött létre, hogy szakértőinkkel folyamatosan kapcsolatban legyetek és kérdezhessétek őket az élet különböző területeiről. Párkapcsolat, munka, lelki problémák… és minden olyan kérdés, ami foglalkoztat Titeket, de nem meritek feltenni!

Párkapcsolat: Mindkettő férfi szimpatikus, kit válasszak?

Ilyenkor tavasszal, amikor új színeket ölt a természet, virágba borulnak a fák, az utcák és terek megtelnek fénnyel és sétáló párokkal. Egyeseknek azonban nem csak egy párjuk van, hanem mindjárt kettő. Az egyedül élők most talán felsóhajtanak…. egyeseknek kettő is jut, nekem pedig senkim sincs. Nos, amint ezt a következő történet mutatja nem ilyen egyszerű az élet.

Egy fiatal hölgy érdekes kéréssel fordult hozzám a minap. Két férfi udvarol neki, egyikük már másfél éve próbálja kegyeit elnyerni, a másikat nemrég ismerte meg. Mindkét fiatalember jóképű, szimpatikus és kedves Anikó számára, persze más és más megközelítésből. Talán éppen ezért nem tud dönteni. Miután tudta rólam, hogy grafológus vagyok, úgy gondolta, hogy a kézíráselemzés segít döntésében és problémája megoldásában. A fiúk szándékai olyannyira komolynak látszottak, hogy mindketten beleegyezésüket adták ahhoz, hogy grafológus elemezze kézírásukat és a róluk készült szakvéleményt Anikó olvassa el először. Természetesen egyik sem tudott a másikról. A kézíráselemzés elkészült, a részletes szakvélemény bemutatta a fiatalemberek mentális, érzelmi és viselkedéses jellemvonásait.

Mit nyújtana az egyik választás: Tekintsünk bele a nemrégen megismert Zsolt grafológiai elemzésének néhány részletébe! Gyors gondolkodás, termékeny ötletek és aktív cselekvés jellemzi őt. Nyitott mások megismerésére, kommunikatív és kezdeményező típus, ezért könnyen a társaság középpontjába kerül. Humora, kedvessége és figyelmessége révén könnyen megkedvelik őt a női nem képviselői. Időnként pontatlan, esetleg elfeledkezik egy-egy ígéretéről, persze ezekre mindig van meggyőző magyarázata. Mindig vidám, természetessége és jókedve magával ragadó, így nem lehet rá igazán haragudni.

Mit nyújtana a másik választás: A János kézírása más képet mutat. Önálló, független szellemű ember lévén, szívesebben sétál párjával a természetben, mintsem egy zajos társaságban múlatná az időt. Döntéseiben, cselekedeteiben átgondolt és következetes. Noha a kívülállónak úgy tűnhet, hogy jól elvan önmagában, a hozzá fordulók ügyes-bajos dolgait meghallgatja, problémáikat átérzi, és segítségére, támogatására mindig számíthat társa.

Anikóval – a jellemzések elolvasása után – sokat beszélgettünk, s úgy látszott, mintha tőlem várta volna a választ kérdésére: „kit válasszak”, de döntés az ő kezében volt. Vajon ki mellett döntött Anikó? Voltatok-e már hasonló helyzetben? Hogyan döntöttetek? Milyen tényezők befolyásolták döntéseteket?
Várom véleményeteket! Beszéljük meg…

 

Zádor Erzsébet
tanácsadó szakpszichológus, grafológus
tanacsado@lifemagazin.hu

Hozzászólások

Pin It on Pinterest