… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Kapcsolatgyilkos online-lét

Kapcsolatgyilkos online-lét

Együtt, ágyban netezni
Persze korábban a tévére tudtuk ráfogni, hogy elrontja a romantikus esetéket, de manapság már két kütyüvel is küzdünk ilyentájt. Egyrészt valóban szól a tévé, ahol megy valamilyen sorozat, film, amit adott esetben lehet, hogy egyikőtök sem figyel. Másrészt jó eséllyel ott van a kezetekben a laptopotok, ipadotok, vagy éppen a telefonotok, így két képernyőre koncentráltok ahelyett, hogy egymással foglalkoznátok. Manapság már tudományosan bizonyított tény, hogy a két készülék egyszerre történő bámulása butít, károsan befolyásolja az agyi tevékenységeket. Ráadásul az estéket ennél sokkal tartalmasabban is eltölthetnétek, mégpedig úgy, hogy közben a másikra koncentráltok. Nyilván nem okoz törést a kapcsolatban, ha néhány alkalommal így lazítotok, de ha már rutinná válik a mindennapos, közös butulás, akkor az záros időn belül problémákat vethet fel. Főleg akkor, ha egyébként nem is igazán van időtök egymásra, az esti órákban tudtok találkozni, ekkor lenne lehetőségeket beszélgetni.

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (24)Féltékenység a közösségi oldalon
Az előbbi példánál sokkal kézzelfoghatóbb jelenség a féltékenység, ami napjainkban igen jelentős részt a közösségi oldalra koncentrálódik. Még nincs pontosan statisztikánk, de már vizsgálják, milyen jelentős részben befolyásolja a szakításokat és a válásokat az, hogy a párok egyik része online ismerkedik, vagy szervez randevút. Nem csupán lebukni könnyű a azonnal gyorsan visszakereshető üzeneteknek köszönhetően, az ismerősnek jelölések, tetszikelések nyomait sem lehet rejtegetni. Sajnos nincs más mód, az interneten is meg kell adni a partnernek a bizalmat, mert mindkettőtöket az őrületbe kergethet, ha a virtuális világban is meg kell küzdenetek a féltékenységgel. Aki nem bízik sem magában, sem a partnerében, az minden apró jel mögé sokkal többet fog látni, mint amennyit kellene. Bár nem arról van szó, hogy az aggodalom sosem jogos, a nyomozás csak nagyon ritkán lehet célravezető.

Végzetes ellenőrizgetés
Nem kell ahhoz hackernek lenni, hogy az ember lánya hozzáférjen a partnere e-mail fiókjához, vagy éppen be tudjon lépni a közösségi oldalon való levelezésébe. Egy tartalmas felnőtt kapcsolatban eleve nem titkolózunk a másik előtt, jó esetben eszünkbe sem jut az oldalról való kilépés. Egyrészt azért, mert nincs mit takargatnunk, másrészt azért, mert azt gondoljuk, ezzel a másik is tisztában van. Éppen emiatt olyan jelentős a hidegzuhany, amikor vagy találunk valamit, amit nem akartunk, vagy lebuktatjuk a partnert, hogy nyomozott utánunk. Jellemzőbb módon inkább a nők kombinálnak és látnak a sorok mögé vélt, vagy valós tartalmat, de sokan nem gondolják tovább az adott szituációt. Mit teszel, ha találsz egy gyanús levelet? Nyilván nem állhatsz a másik elé, hiszen akkor magadat is behúzod a csőbe, rövid- és hosszútávon is oda a bizalom. De nem is élhetsz azzal a tudattal, hogy ő másoknak írogat. Ráadásul, ha az üzenet egyaránt lehetett baráti, és annál jóval több is, akkor hogy fogod kideríteni, melyiknek van valóságalapja? A nyomozás már annak a jele, hogy valami nem stimmel köztetek, ám ezt a problémát messze nem így kellene orvosolni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest