… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Jelek, hogy csak az időt húzod a kapcsolatodban

Jelek, hogy csak az időt húzod a kapcsolatodban

Sokan ragadnak benn egy rosszul működő, legkevésbé sem harmonikus kapcsolatban. Az okok igen sokrétűek, kezdve az anyagi kiszolgáltatottságtól, az elnyomottság érzetétől egészen a megszokás hatalmáig. De milyen jelek döbbenthetnek rá, hogy valami nagyon nem stimmel?

Állandóan változtatnátok a másikon
Az ellentétek vonzzák egymást, ám ez a különbözőség legfeljebb a kapcsolat elején lehet izgalmas. Sajnálatos módon az idő múlásával egyre nagyobb gondot tud okozni, ha nem értetek egyet és másként látjátok a világot. Míg az első néhány hónapban érdekes, miért gondolkodik másként a partner, esetleg hogyan folytatja a miénktől teljesen eltérő életmódot, addig ez a későbbiekben garantáltan kiütközik majd. Példának okáért egy alapvetően otthonülő nő nem fogja megérteni, miért kell a kedvesének minden nap eljárnia. A kezdetekben érdekes és izgalmas lehetett, hogy a partnerrel együtt barangolták be a környéket, de később felszínre bukkan az alapszemélyiség, ami állandó vitákat generál. (A partner nem fogja értékelni, hogy megpróbáljuk „bezárni”, otthon tartani, megváltoztatni.)

ACsajokBosszuja_jelenetfoto (9)Folyton heves vitákat folytattok
A viták adódhatnak a korábban említett eltérő személyiségekből, hiszen ha másként látjuk a világot, akkor más dolgokat tartunk fontosnak, vagy éppen elfogadhatónak. Természetesen minél nagyobbak az ellentétek, annál jelentősebbek a veszekedések, amit egyébként az érzelmek csak még hevesebbé tesznek. Ideig, óráig rá lehet fogni a békülős szexre, hogy mennyire jó ilyen kapcsolatban élni, de később hiányozni fog az érzelmi biztonság, az, hogy számíthatunk a másikra. Nincs annál rosszabb, mint amikor az ember lánya valamiért idegesen hazamegy, de még otthon sem fogadja megértés, éppen ellenkezőleg, ott is az orra alá dörgölik a hibáit.

Nyomoztok a másik után, sokat féltékenykedtek
A heves viták másik jelentős oka a bizalmatlanság és a féltékenykedés. Nagyon széles skálán mozognak a kiváltó okok, az önbizalomhiány éppúgy állhat a háttérben, mint a teljesen jogos aggodalom. A bizalmatlanság szépen lassan, de alapjaiban emészti fel a kapcsolatot, márpedig ha a felek nem dolgoznak az orvoslásán, akkor garantáltan megérik a kiütközési pont. Ha valakire feltétel nélkül kell számítanunk, az a kedvesünk, márpedig ha azt se hisszük el neki, hogy tényleg a srácokkal fog sörözni, akkor valószínűleg a hosszú távú támogatottsággal, meghittséggel sem kalkulálhatunk.

Teljesen mást képzeltek a jövőtökről
Az eltérő jövőkép sajnos tipikus példája a leginkább fájdalmas szakítások okainak. Ilyen esetekben az érzelmek általában a helyükön vannak, ám a felek nem képesek kompromisszumra, vagy annyira mást képzelnek el a jövőjükről, hogy inkább elengedik egymást a boldogság érdekében. Jellemző módon ilyen szakításokból alakulnak ki a „se veled, se nélküled” viszonyok, a felek nehezen távolodnak, mert csak az eszük súgja a helyes utat. Sajnos tény, hogy a nagyon különböző jövőkép és a kompromisszumhiány együttesen boldogtalansághoz vezet, ami különösen akkor veszélyes időhúzás, ha olyan fontos okok végett zajlik, mint pl. a gyermekáldás.

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest