… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Így vedd észre, ha csak játszik veled

Így vedd észre, ha csak játszik veled

Ahogy egyre melegebb az idő, úgy rövidülnek a ruhák, és úgy lesz egyre forróbb a hangulat flörtügyekben. Sajnos ilyenkor nem csak annak jön meg a kedve az incselkedéshez, aki valóban párkapcsolatra vágyik, a kapcsolatban élők, sőt, a kapcsolatra képtelen emberek is jobban megnyílnak. Hogyan veheted észre, ha csak játszani próbál veled?

Néha keres, néha nem
Az első és az egyik legjelentősebb intő jel, ha a férfi időről időre eltűnik. Az erősebbik nemre nem éppen jellemző, hogy csak úgy félúton feladják a próbálkozást, sokkal inkább általános, hogy határozottan nyomulnak. Persze, ha semmilyen visszaigazolást nem kapnak, sőt időnként elutasításban részesülnek, akkor természetesen nem várható el nagyon hosszú távon is kitartsanak. Ugyanakkor, ha erről szó sincs, láthatóan minden jelet megadtál és meglehetősen gördülékenyen álltál a bimbózó kapcsolathoz, akkor esélyes, hogy az időszakos eltűnés a legkevésbé sem optimális végkimenetelre utal.

Nem tudja, mit szeretne
Ez úgy nagy vonalakban az élet minden területére igaz az esetében. Nem érzi jól magát a munkahelyén, az aktuális lakásán, problémái vannak a haverjaival, sőt talán az exével is. Úgy tűnik, egyáltalán nem tudja, mit kezdhetne az életével, így sanszos, hogy ez a hozzáállás a párkapcsolatára is igaz lesz. Inkább ne várd meg, amíg bejelenti, hogy „most nincs ideje egy kapcsolatra”, vagy, hogy úgy érzi, „még nem áll készen az elköteleződésre”. Valószínűleg még jó néhány évig nem fog benőni a feje lágya.

Minden felelősséget elhárít
Ugyancsak gyerekes életfelfogásra utal, ha mindig mást okol a negatív életeseményeiért. A rossz jegyekért a tanár, a munkahelyi gondokért a főnök, a jelenlegi problémákért pedig a szülei felelősek. Jó eséllyel állítja, hogy az előző barátnői katasztrofálisak voltak és tönkretették a kapcsolatait, miközben ő semmiben sem hibázott. Valószínűleg te csak egy lelki szemetesláda vagy számára, ám záros időn belül úgy fogod végezni, mint a korábbi exek: mivel te sem értetted meg őt, szépen beállhatsz a képzeletbeli sorba. A túlságosan negatív és gyerekes életfelfogás egyébként is nagyon zavaró, hosszútávon pedig teljesen ellehetetlenítheti a köztetek levő kapcsolatot.

Lemondja a találkát
Természetesen nem arról van szó, hogy egy felnőtt ember életében ne adódhatna olyan helyzet, amikor le kell mondania egy találkát. Akkor azonban oda kell figyelni erre a dologra, ha nem először fordul elő, vagy, ha a partner nem kínál helyette alternatívát. A „majd hívlak” vagy bekövetkezik, vagy nem, erre nem lehet alapozni egy kapcsolatot sem. Sajnos az ilyen esetekben tipikus, hogy ha a férfinak nincs partnere, akkor jelentkezik, és ráér, ha viszont adódik más elfoglaltsága, akkor inkább téged tesz félre. Remélhetőleg nem akarod egy ilyen játszmának az alapját képezni…

Megriad, ha a közös jövő szóba kerül
Már ha egyáltalán eljuttok odáig, hogy fel mered hozni a kényes témát. Ha egyáltalán nem adódik olyan helyzet, amikor úgy éreznéd, hogy beszélhetnél erről a lényeges kérdésről, akkor már az is intő jel. Még rosszabb a helyzet, ha a lehetőség adott, a partnered azonban visszakozik, megriad, vagy úgy vágja ki magát, hogy legközelebb gondolni sem mersz a témába vágó beszélgetésre. A tervezés, jövőkép hiánya tipikus jele annak, hogy a férfi a legkevésbé sem vesz komolyan. Most jól érzi magát, elvan, de nem veled képzeli a jövőjét, legalábbis nem szerelmes beléd.
Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest