… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Enni vagy nem enni a randin?

Enni vagy nem enni a randin?

Neked is volt már olyan érzésed, hogy nem tudtál enni, ha szerelmes voltál vagy lázban égtél valami miatt? A szervezet egyik természetes reakciója, hogy akár negatív, akár pozitív stressz ér, a gyomor összehúzódik. Ilyenkor bizony egy falatot sem tudsz lenyelni, nemhogy egy komplett vacsorát elfogyasztani.

A mindent eldöntő találkozás
Az első (néhány) randi meghatározó lehet a későbbiekben, ezért fontos, hogy hol és mikor történik a találkozó. Manapság nagyon trendi még a tizenéves korosztály körében is, hogy nem sétálni vagy mozizni invitálják a lányokat, hanem vacsorázni, (nyáron) fagyizni. A helyszín lehet egy gyorskajálda, vagy egy elegáns étterem, a lényeg, hogy enni kell! A nők általában szeretik, ha meghívják őket, hiszen éppen azáltal érzik nőnek magukat, hogy kényeztetik őket. Egy induló kapcsolat elején viszont problémás lehet az egymás előtti evés.

Csak nőknek
A pasik általában nem foglalkoznak azzal, hogy mi a tárgya a randinak, ha azzal a nővel lehetnek, akit meg akarnak hódítani. Imádnak enni, nem foglalkoznak a kalóriák számolgatásával, sem azzal, hogyan esznek, fent marad-e a rúzsuk (mivel remélhetőleg nincs rajtuk) vagy, hogy összemaszatolják a ruhájukat. Csak a nőknek okoz gondot, ha vacsorára hívja őket egy olyan pasi, akiért odavannak.

Mi az oka?
Az izgalomtól nem tudsz az evésre koncentrálni, szíved a torkodban dobog, nem is akarsz igazából enni, mert nem esik jól. Viszont ha vacsorázni invitál, akkor nem utasíthatod vissza, mert lehet, hogy legközelebb már nem hív el. A visszautasítás pedig azt jelentheti számára, hogy nem akarsz vele találkozni, nem pedig azt, hogy nem akarsz előtte enni.

Nem tudod, hogy mit rendelj?
Ha tudsz is valamit enni, akkor jellemzően mit rendelsz? Salátát, vagy valami egyszerűen ehető ételt, amit könnyen megeszel, nem kell kézzel hozzányúlni és nem csöpög túlságosan. Pszichológusok végeztek egy kísérletet, mely érdekes eredménnyel zárult. A nők nem csak azért rendelnek alacsony kalóriatartalmú ételeket, mert nem akarnak hízni (természetesen ez is igaz). Hanem azért, hogy ezzel azt mutassák a férfi felé, hogy törődnek külsejükkel és érdekli őket, hogy vonzóak és szépek legyenek.

Menza vs. étterem
Nemcsak a randikon vagyunk szégyenlősek, nincs ez máshogy az iskolai menzákon sem. Ha egy csapat lány eszik együtt, akkor nem érdekli annyira őket, hogy mit szednek a tányérjukra, mint amikor fiúk is csatlakoznak hozzájuk. Ebből látszik, hogy már a tizenévesek körében is megkezdődik az a kényszer, hogy minél jobb színben tűnjük fel a másik nem előtt.

A süti azért nyerő lehet
Érdekes módon édességet még mindig jobban rendelnek a nők, mint valami nehéz kaját. Ennek az oka, hogy egy tortaszeletet sokkal nőiesebben meg tudsz enni, mint egy sült oldalast. És nem is fontos megenni az egész adagot, nyugodtan meghagyhatod a felét is mondván, hogy finom, csak túl édes.

De mi a helyzet a fagyival?
A fagyi az édes csábítások egyike, jelképesen benne van a nyár íze, és egyfajta erotikát visz a levegőbe. Gondolj bele, hogy milyen szexi tud lenni, amikor együtt nyaljátok a fagyit és közben igézően tekintetek egymásra. A fagyizás az egyik legjobb ismerkedős játék, így merj igent mondani a meghívásra!

A legjobb megoldások
Ha már mindenképp vacsora, akkor jó választás lehet egy olasz étterem. Ott biztos van saláta vagy olyan tésztaféle, amit egyszerűen és gyomorgörcs nélkül meg tudsz enni. Még a kalóriákat is könnyebben figyelheted, ha megrögzött diétázó vagy, mint egy hagyományos étteremben. Akárhova mentek, a lényeg, hogy ne edd túl magad, mert akkor nemcsak lelkiismeret furdalásod lesz, de moccanni sem tudsz majd.

Maradj nőies!
Lehet, hogy te vagy az a kivétel, aki számára közömbös a téma és soha nem okozott gondot egy pasi előtt enni, akkor is figyelj arra, hogy nőies maradj. Sok férfi szereti, ha egy nő jóízűen tud enni, de azt egyik sem, ha nekiesik az ételnek és habzsol. Ezért a kezdetekkor ne rendelj be többfogásos ételsort, és óvatosan bánj a hagymás és túl zsíros ételekkel is. Próbálj lassan enni, közben pedig folyamatosan tartsd fenn a beszélgetést, hogy ne legyenek kínos csendek.

Mi vezérli a férfit?
Felmérések szerint a férfi ugyanannyit eszik egy randin, mint amikor a haverokkal megy el kajálni. Őt valószínűleg nem vezérli semmilyen diéta, nem akar csipegetni még akkor sem, ha egy számára különösen vonzó lánnyal vacsorázik. Imponálni akar, amit leginkább pénztárcájával és nagylelkűségével képes felszínre hozni. Ezért nem ritka, hogy bár a hétköznapokon az olcsóbb helyekre jár, egy romantikus vacsora helyszínéül viszont egy méregdrága éttermet választ, amit nem sűrűn engedhet meg. Ha megérsz neki annyit, hogy többet költ rád, mint saját magára, akkor máris megkaptad az első bókot.

Ezt gondolja rólad, ha…
… csak csipegetsz:
– izgulsz és zavarban vagy tőle
– vigyáz az alakjára. Na, megint egy fűevő!
– vigyáz az alakjára. Helyes, mellettem ne hízzon el senki!

… csak édességet rendelsz:
– de édes lehet a csókja
– szereti az édességet. Legalább tudom, hogy mivel lephetem meg.
– holnap biztosan dupla aerobikra megy

 … a vacsorád: csípős tortilla
– ez egy bevállalós, vagány csaj
– biztosan jól főz
– ha imád finomakat enni, akkor biztosan minden jóban benne van

Hozzászólások

Pin It on Pinterest