… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat Barátság az exszel – 5 ok, amiért nem működik

Barátság az exszel – 5 ok, amiért nem működik

Túl vagytok egy kellemetlen szakításon. De hogyan tovább? Könnyű bedobni ilyenkor a „legyünk barátok” dumát, de vajon valóban működik? Nem ritka, hogy a barátságból alakul szerelem, a fordítottjáról viszont jóval kevesebb esetet hallunk. Pedig a szeretet nem tűnhet el nyomtalanul. Így bár a képlet egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban mégsem sikerül mindenkinek fenntartani a jó kapcsolatot. Íme 5 ok, ami miatt nem valósulhat meg a barátság!

A bizalom megrendül
Persze biztonságot ad, ha megmaradtok barátoknak, és néha felhívjátok egymást, hogy mi történt a másikkal, ugyanakkor nem mindegy miről beszélgettek, ezért egyik fél sem tűnik őszintének. Hiszen valljuk be, nehéz örülni annak, ha a volt kedvesünknek új szerelme van, és erről még be is számol. A féltékenység természetes emberi tulajdonság, és nincs abban semmi különös, ha az embert rosszul érinti, hogy az exsze talál valaki mást, még akkor is, ha már nem vagytok szerelmesek.

Túl friss a szakítás
Ha barátságot szeretnél kötni a volt barátoddal, a legfontosabb, hogy időt hagyj magadnak és neki is. Ilyenkor el kell fogadni, hogy a testiség már nem része a kapcsolatnak. Gyakran fordul elő, hogy bár hivatalosan barátságnak nyilvánítják a felek a kapcsolatot, az egyikük még mindig reménykedik az újrakezdés lehetőségében.

Tönkreteheti a jelenlegi kapcsolatodat
Nem mindenki tudja elfogadni, ha párja jóban van az exszével, hiszen ha volt köztetek valami, fennáll az esélye, hogy újra fellobbanjon a régi láng. Ilyenkor jelenlegi párunk joggal kezdhet el féltékenykedni. Hiszen felmerül a kérdés: miért vesztegetjük az időnket volt barátunkra, ha jelenleg boldog párkapcsolatban élünk?

Nem tudsz továbblépni
Ha hagyod, hogy a volt kedvesed továbbra is az életed része legyen, folyton a múltra fogsz emlékezni. Ezzel megnehezíted az újrakezdést. Ha tisztalappal akarsz indítani, tovább kell lépned, ehhez azonban az is hozzátartozik, hogy lezárd az előző kapcsolatodat.

Láttátok egymást meztelenül
Nehéz visszaállítani a viszonyt normál állapotra, ha korábban intim kapcsolatba kerültünk valakivel. Hiszen nem könnyű elfelejteni, milyen volt együtt, önkéntelenül is emlékezni fogsz a vele eltöltött intim pillanatokra, és arra milyen volt meztelenül. Ezeken nem könnyű továbblendülni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest