… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Párkapcsolat 6 tuti tipp a sikeres távkapcsolathoz!

6 tuti tipp a sikeres távkapcsolathoz!

A távkapcsolathoz általában negatívan állunk hozzá. Legtöbbször a féltékenység, máskor pedig az őszinteség hiánya okozza a kapcsolat vesztét, de arra is volt már példa, hogy éppen ez mentett meg egy kihunyóbán lévő szerelmet. Felmerül a kérdés, valóban a távolsággal van a baj, vagy magunkban kell keresünk a hibát?

Féltékenység, őszintétlenség, fizikai kontaktus hiánya, időbeosztás. Csak néhány azok közül, ami könnyedén szétzúzhat egy kapcsolatot. A most következőkben adunk néhány tippet, hogyan vészeld át a távolság buktatóit!

Előre tisztázott célok és szabályok
A távkapcsolat legnehezebb része a búcsúzás, ilyenkor azonban fontos, hogy pozitívan gondolkodj, fektessetek le előre célokat, így lesz ami erőt adjon a következő találkozásig. Egyeztessétek, hogy milyen rendszerességgel fogtok beszélni, a találkozások időpontjait, és hogy mit várhattok egymástól, mialatt a másik távol van.

Rendszeres kommunikáció
A kapcsolat alapja a kommunikáció, ez pedig fokozottan igaz a távkapcsolatra! Manapság lehetséges ingyen, vagy minimális költségekkel órákat beszélgetni olyanokkal is, akiket mérföldek választanak el tőlünk. Előfordulhat azonban, hogy ha túl gyakran lógtok a skype-on, vagy a telefonon kifogytok a mondanivalóból, mivel nem vagytok jelen egymás mindennapjaiban. Ez pedig legtöbbször konfliktust, és feszültséget szül. Így lehetőleg kerüljétek a végtelen beszélgetéseket, valamint a felesleges hisztiket, és kitöréseket, a távkapcsolat esetében ugyanis sokkal nehezebb a vitákat elsimítani. Mondd el őszintén, ha bánt valami, vagy ha teheted, halaszd a következő találkozásra, és akkor tisztázzátok a félreértéseket.

Éld az életed!
A sikeres távkapcsolat egyik kulcsa abban rejlik, hogy a távol töltött idő alatt magaddal is foglalkozol, és meggyőződsz arról, hogy van saját életed! A távkapcsolatnak nem csak hátránya van. Ilyenkor lehetőséget kapsz arra, hogy több időt fordíts a barátokra és a családra. Az emberek legtöbbször egy hosszú távú kapcsolatban teljesen hozzánőnek a párjukhoz, aki ha elhagyja őket magukba zuhannak. Fontos, hogy szervezz programokat, koncentrálj a karrieredre, vagy az iskolára, használd ki, hogy a párod nincs melletted, és erősítsd meg a baráti szálakat. Fogd fel úgy, hogy együtt vagytok, most mégis lehetőséget kaptok arra, hogy saját életetek is legyen!

Találkozás
Látogassátok meg egymást, amilyen gyakran csak lehetséges, vagy ahogy a költségvetés lehetővé teszi. Egy kapcsolat nem lehet sikeres, ha kizárólag telefonhívásokra épül, a személyes találkozó nagyon fontos, az intimitás fenntartásában. Állítsátok fel előre a szabályokat a látogatások gyakoriságáról, így lesz mit várnotok a távol töltött idő alatt. A találkozások alatt pedig koncentrálj a jelenre, és ne a közelgő elválást sirasd, mert az csak megkeseríti az együtt töltött időt!

Romantikus gesztusok
A távkapcsolat számos olyan dolgot tesz lehetővé, amire egyébként nem fordít az ember kellő figyelmet. Írj szerelmes levelet, vagy lepd meg párodat képekkel. Egy levélben sokkal jobban megtudsz majd nyílni a másiknak, mint telefonon keresztül,a képekkel pedig vizuálisan is mesélhetsz az életed apró részleteiről.

Kerüld a féltékenységi jelenteket!
Az egyik legegyszerűbb módja a kapcsolat elpusztításának, ha megmérgezzük féltékenységgel, és drámával. Fontos, hogy észben tartsd: Mindenki ártatatlan és méltó a bizalomra, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Tisztázzátok előre, mit jelent számotokra a hűség, és melyek azok a szituációk, amik nem férnek bele a kapcsolatba.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest