… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Varázslat és kaland!- Séta Harry Potter világában

Varázslat és kaland!- Séta Harry Potter világában

Életre kelt varázsigék, seprűn repülés, bájitalfőzés. Florida után Harry Potter történetét nemsokára élőben is átélheted a spanyolországi Harry Potter kalandparkban, Angliában a sétálgathatsz a forgatási helyszíneken, és ha valaki elég elszánt, még Hermione báli ruháját is megszerezheti!

J.K Rowling regénye elképesztő erővel hatott a szórakoztató iparra, a filmek után, nem sokára állítólag musical készül a kis túlélő meséjéből, emellett pedig kalandparkok nyílnak szerte a világon, és ha szeretnénk még a legendás filmes kulisszák mögé is betekinthetünk Angliában.

Alig nyitotta meg kapuit Florida kolosszális Harry Potter kalandparkja, máris felröppent a hír, hogy Európába is életre kel a varázslatos világ. A Paramount Park elhatározta, hogy maga alá gyűri a Párizsi Disneylandet, és 2015-ben megnyitja csodákkal teli vidámparkját a nagyközönségnek. A Park különlegessége, hogy egy Harry Potter tematikus részleg is helyet kap benne. A kivitelezésről egyelőre nem sokat tudni, annyi azonban biztos, hogy a park tele lesz varázslattal, és egyfajta miniatűr mása lesz az Orlandói Harry Potter világnak.

A floridai Orlandoban 2010-ben nyílt meg a Harry Potter Varázslatos Világa névre keresztelt kalandpark, mely több mint 8 hektáron teszi lehetővé, hogy átéljük a regénysorozat, és a filmek jeleneteit. Rowling persze, mint tudjuk, mindig is féltve őrizte a Potter nevet, így az írónő és a park tervezői a világ megalkotásánál szorosan együttműködtek. A tervezők 5 éven keresztül építgették-szépítgették a parkot, a látványterveket, elképzeléseket pedig Rowling végig figyelemmel követte. A különleges park közepén a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola foglal helyet, de a helyszínek között szerepel a jól ismert Roxmorts falu, az Abszol út, a Fúriafűz, a Háromseprű, ahol akár igazi vajsört, vagy sütőtöklét is kóstolhatunk, de jelen van a Zonkó-féle Csoabazár, Olivander boltja, és persze számos más varázslatos helyszín. A látogatókat a Roxfort expressz szállítja a parkban, és számos különleges Potter ereklyét is meg lehet vásárolni.

Külön részt alakított ki a Trimágus tusa kalandjaihoz, így találkozhatunk a Magyar Mennydörgővel, de akár dementorokkal is, bekukkanthatunk Dumpledore irodájába, vagy a nagyterembe, ahol több ezer kis gyertya „lebeg”. A Park hivatalos megnyitóján először a Harry Potter filmek sztárjai próbálhatták ki a varázsvilágot.  Emma Watson, Rupert Grint, és Daniel Radcliffe szerint az összhatás lenyűgöző. „Akik eljönnek ide, átélhetik a regényeket, és azokat a különleges emlékeket, melyeknek mi is részesei voltunk.”- mondta Radcliffe. A Ront játszó Grint-nek a Dragon Challenge volt a kedvence, míg Bonnie Wright-ra a Tiltott Rengeteg élő mása volt nagy hatással.

A Harry Potter kalandpark mellett idén tavasszal egy másik különleges hely is megnyílt a varázsvilággal kapcsolatban. Kentben a Hertfordshie-i Leavesden filmstúdió megnyitotta a nagyközönség számára a Harry Potter filmek forgatási helyszíneit, így bepillanthatunk a kulisszák mögé, a helyre, ahol a filmek sztárjai évekig forgattak. A felvételek összes díszletét végigjárhatjuk, és a stúdió boltjában igazi Potter relikviákat szerezhetünk, így megvásárolhatjuk Hermione Granger báli ruhájának másolatát, de varázslóseprűkhöz, és Dumbledore ruhájához is hozzájuthatunk. A látogatók láthatják, hogyan készültek az animációs effektetek és a különböző legendás lények, mint Aragog, a Hippogriff, és Fawks. „Csodálatos volt itt felnőni. Egyszerűen lenyűgöző ez a hely.”- mondta Daniel Radcliffe

További információ a Harry Potter kalandparkról: http://www.universalorlando.com/harrypotter/

Hozzászólások

Pin It on Pinterest