… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Sok bécsinek meglepetés lesz a Valentin-nap

Sok bécsinek meglepetés lesz a Valentin-nap

Egy aktuális felmérés szerint a bécsiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy semmit sem kap Valentin-napra, ugyanakkor a párkapcsolatban élők 76 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét. Az osztrák főváros lakói idén 21 millió eurót adnak ki Bálint-nap alkalmából. 

Copyright: Alexandra Kromus/PID

„Az év legerősebb napja elé néznek 2013. február 14-én a bécsi virágboltosok” – foglalja össze a legfrissebb közvéleménykutatási eredményeket Brigitte Jank, a Bécsi Gazdasági Kamara (Wirtschaftskammer Wien) elnöke. A kutatásból az is kiderül, hogy a bécsi gazdaság idén összesen 21 millió eurós forgalomra számíthat az angolszász országoktól átvett ünnep alkalmából. Ez 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az emelkedés oka, hogy tavalyhoz képest többen és valamivel többet költenek majd Valentin-nap alkalmából. Idén ugyanis – szemben a tavalyi 42 százalékkal – a bécsiek 45 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét, ráadásul egy euróval többet, átlagosan 35 eurót ad ki ajándékokra. Ugyanakkor változatlanul több férfi (51%) kedveskedik majd párjának ezen a napon, mint nő (39%). Általános tendencia viszont, hogy míg a férfiak csak a kedvesükre gondolnak, addig a nők a gyerekeiknek és a barátaiknak is adnak ajándékot.

A megkérdezettek 73 százaléka a virágboltban szerzi be a Valentin-napi meglepetést: elsősorban virágcsokorral (43%), egy szál virággal (30%) vagy cserepes virággal (20%) fejezik majd ki szerelmüket. Közkedvelt ajándék még az édesség (32%), a meghívás étterembe, kulturális rendezvényre vagy egy utazásra (10%) és a parfüm, ékszer és egyéb divatcikk (8%) is. A felmérésből az is kiderül, hogy a bécsiek nagy része – 68 százalék – semmilyen ajándékra sem számít Valentin-nap alkalmából, így sokuk számára kellemes meglepetést hoz majd a Bálint-nap.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest