… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Rendezd be lakásodat kedvenc sorozatod alapján!

Rendezd be lakásodat kedvenc sorozatod alapján!

Biztosan te is álmodoztál már arról, milyen lehet Carrie Bradshaw ikonikus New York-i otthonában élni, vagy éppen a Jóbarátok című sorozat szereplőinek trendi kéglijét bérelni. Íme a leghíresebb sorozatotthonok! 

Becslések szerint, 4.6 millió brit lakástulajdonos annyira megszállottja a sorozatoknak, hogy több ezer fontot költenek a kedvenc tévéműsorukban látott lakberendezésének lekoppintására. Az inspiráló sorozatok között van a Jóbarátok, a Mad Men, és a The Only Way to Essex című produkció. A legnépszerűbb  otthon természetesen nem más, mint a mára legendává vált Carrie Bradshaw apartman, melyet a Szex és New York című sorozatban láthattak a nézők. Bár az amerikai vígjáték régóta véget ért, a benne látott divat, és a belső design kiállta az idő próbáját. A felmérések szerint, megihletett lakástulajdonosok több, mint 530 ezer fontot költöttek, hogy lemásolják a híres gardróbot, a padlótól a mennyezetig érő könyvespolcot, és a hullámzó fehér függönyöket.

Carrie Bradshaw híres New York-i otthona

Bár Carrie lakása a legnépszerűbb, a The only way is Essex című sorozatban látott Norcross otthont a legdrágább lemásolni, a tulajdonosok vagyonokat költenek a tévében látott plazmatévére, csillárokra, és biliárdasztalra. „Tekintettel arra mennyi időt töltünk a tévé előtt, nem meglepő hogy egyesek a benne látott életteret szeretnék megvalósítani otthonukban is, és bizonyos berendezések bizony jelentős költséggel járnak.”- mondta Matthew Poll a felmérés vezetője. Íme a legnépszerűbb sorozatotthonok!

A Jóbarátokban látott apartman majdnem olyan híres mint maga a sorozat

Monica otthona a Jóbarátok című sorozatban majdnem olyan híres mint maga a produkció és a szereplők. A sorozat 10 éven keresztül futott a tévében, miközben milliók kedvencévé vált. A jelenetek főleg Monica és Chandler lakásában és a híressé vált földszinti kávézóban a Central Perkben játszódott. A nagyszerűen eltalált karakterek mellett meglehetősen jó munkát végeztek a lakás berendezésének megálmodói is.

A legendás Med Man lakás

A Mad Men lakást a 60-as évek ihlette, a berendezés alapján igazi legénylakás első ránézésre, az elegáns modern vonalak mellett, számos high tech kütyü is helyet kapott. A díszletek tervezője a 60-as évek bestseller írójának és egyben híres lakberendezőjének Betty Pepis Decoration USA című  könyve alapján alkotta meg az apartmant.

Van der Woodsen apartman a Gossip Girl című sorozatból

A Gossip Girl című sorozat amellett, hogy divatot teremtett, New York számára is hihetetlenül jó  reklámként szolgált. Az Upper East Side-i elit életét bemutató produkcióban a fényűzésé a főszerep, azaz mesés penthouse lakások, csillogó partik és luxus márkák tömegét vonultatják fel az arra fogékony közönség számára.

Ted lakása az Így jártam anyátokkal című sorozatból

 Az Így jártam anyátokkal című sorozat napjainkban a Jóbarátok után megmaradt űrt próbálja betölteni. A Jóbarátok sorozathoz hasonlóan a készítők itt is úgy gondolták, hogy szükség van egy központi helyre, így létrehozták a MacLaren’s Pub-ot, melynek alapjául Manhattan-ben az 55th és Broadway sarkán lévő McGee’s Pub szolgált. Ted új lakását a 7. évadban a többszörös díjnyertes Susan Eschelbach tervezte meg. Egy tipikus legénylakás, melynek legfontosabb helyszíne a piros kanapé, ahol kényelmesen lehet sörözni és meccset nézni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest