… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Pénztárcabarát tippek a karácsonyi hangulatért

Pénztárcabarát tippek a karácsonyi hangulatért

Nem mindenkinek van arra pénze, hogy komoly összegeket fektessen a karácsonyba. Egyesek minden forintjukat az ajándékvásárlásra költik, arra pedig egyáltalán nem marad keretük, hogy az otthonukat is dekorálják. Mutatunk most néhány igazán pénztárcabarát tippet erre a célra!

Használd a meglévő díszeket

Mindenkinek van otthon olyan karácsonyfadísze, amit már régen használt, ám ezek annak ellenére is a dekoráció alapjaként szolgálhatnak, hogy nem kerülnek fel a fára. A régi díszeket meg lehet újítani, bele lehet építeni őket a koszorúkba, használni lehet ajtódíszként, vagy egyszerű asztali dekoráció gyanánt. Szentestéig a karácsonyfára szánt díszek is megszépíthetik a lakás többi részét, elegendő őket a nagy nap előtt eltávolítani átmeneti helyükről. Ugyanígy, a jól bevált fényfüzért sem kell mélyre rejteni, huszonnegyedikéig a lakás bármelyik helyiségében bevetheted az ötletes dekoráció alapjaként.

Ezen felül talán minden évben tudsz párszáz forintot szánni a különleges karácsonyi díszekre. Vehetsz egy édes, felakasztható figurát, apró szobrocskát, hógömböt, vagy karácsonyi szélcsengőt. Az egyszer megvett díszt mindig félreteheted, és a következő évben újra előveheted, hiszen ezek nem egyszer használatos ornamentumok.

Keresgélj a természetben

Az egyszerűbb (és ezáltal sokszor a legszebb) dekorációt párszáz forintból megúszhatod, de akár költened sem kell rá, ha kellően kreatív vagy. Gyűjts örökzöld ágakat, fenyőt, fagyöngyöt, magyalt, borostyánt, majd tobozzal, dióval, bogyós termésekkel, szárított gyümölcskarikákkal, fűszerekkel (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg) dobd fel az összhatást.

Ha van rá keret, arany festékkel, csillámmal, esetleg műhóval fokozd a hatást, de a tavalyról megmaradt, csomagoláshoz felhasznált szalaggal is feldobhatod a csodás díszedet.

Keresgélj otthon díszelemeket

Amellett, hogy a régi és a természetben fellelhető alapanyagokat hihetetlenül változatos és csodás dekorációk készítésére használhatod, feleslegesnek ható elemeket is beépíthetsz a díszeidbe. Nem egy meglepően jól mutató, karácsonyi dekoráció készülhet maradék papírból, újságból, szárított virágokból, vagy akár alufóliából, gyöngyökből, gombokból, félretett drótokból, csipeszekből.

Ha nem száll meg az ihlet, állj neki keresgélni az interneten: a kézműves blogokat kiválóan összefogja, és számtalan inspirációval tovább fokozza az egyik legnépszerűbb, képekre építő oldal, a Pinterest. Ha idáig nem használtad ezt a portált, akkor itt az ideje, hogy közelebbről megbarátkozz vele, garantáltan a kedvenceid között fog szerepelni, ha inspirációra van szükséged.

Vásárhangulat otthon

Sokkal egyszerűbb karácsonyi hangulatot varázsolni otthonra, mint az hinnéd. Vedd fel a legkényelmesebb cicanadrágodat egy vastag téli zoknival, meleg pulóverrel, majd készíts valamilyen forró, karácsonyi italt. Ez lehet fűszeres tea, forralt bor, forró csoki, vagy éppen karamellás tej, az alapanyagokból mindenki tart otthon néhány adagot.

Ha van rá időd és kedved, készíts egy kis aprósüteményt, az interneten találsz nagyon pénztárcabarát recepteket. A friss süteménnyel és a forró italoddal helyezkedj el a kényelmes foteledben, kapcsolj be karácsonyi zenéket, majd olvasd el a kedvenc magazinod legfrissebb, ünnepi számát!

Szabó Böbe írása

Hozzászólások

Pin It on Pinterest