… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Ősi jóseszközök: a rúnák

Ősi jóseszközök: a rúnák

Nem kell az eget fürkészned ahhoz, hogy megtudd, mit tartogat számodra a sors. Az ősi boszorkányrúnák segítségével egy röpke pillanatra a jövőbe pillanthatsz!

Egyesek szerint kapuk egy másik dimenzióba, mások titokzatos varázslejeknek tartják, de olyan is van, aki gyógyító erőt tulajdonít nekik. Bár korábban rengeteg elmélet látott már napvilágot, legtöbben valamiféle titokzatos viking emléknek tekintik a ránk maradt mágikus feliratokat, melyek a legenda szerint, boszorkányok és mágusok sötét szertartásainak eszköze volt valamikor. Valószínűleg sosem tudjuk meg hogyan születtek, annyi azonban biztos, hogy több mint 1100 éven át használták, mielőtt a keresztény törvények betiltották őket.

A misztikus erejű rúnák ősi szimbólumok. Külsőleg sokban hasonlítanak a hagyományos rovásírásra, de valójában nem csupán az ábécé betűit jelölik, hanem saját jelentéssel, és bűvös erővel bír minden írásjel. A rúna ábécé 24 betűből áll, melyeket kövekre írtak. Ehhez tartozott még egy nagyobb kődarab is, ami magyarázatként szolgált.

Készítsd el magadnak!
A rúnákat te magad is elkészítheted otthon. Akár kövekből, akár gyümölcsfák ágaiból, vagy kerekre vágott keménypapírból. Hobbiboltban könnyedén beszerezhetsz néhány lapos felületű kavicsot. Fesd fel rájuk a 24 motívumot, majd fedd be őket lakkal, hogy ne kopjanak le a feliratok.

Rúnajóslás a gyakorlatban
A rúnákat nem csak akkor hívhatod segítségül, ha a jövőre vagy kíváncsi, de akkor is megbízható tanácsadók, amikor a zűrzavaros mindennapok maguk alá gyűrnek, és nem tudsz megküzdeni az előtted álló problémákkal. A legfontosabb, hogy tisztában legyél azzal, mire is keresed pontosan a választ. A rúnákat egy zsákból kell kihúzni, választhatsz egyet, egyedi jelentésére hallgatva, vagy ha előre megahatároztad igen-nemkérdésre válaszolva. Utóbbi azért lehetséges, mert ezeknek a misztikus szimbólumoknak pozitív és negatív jelentése is van. Ezzel a módszerrel gyors, tömör választ kaphatsz bármilyen kérdésre, az összetettebb problémák megoldásához azonban már hármat kell kiválasztanod. Ebben az esetben már rúnaegyüttállásról beszélünk, az első kettő, és az utolsó két jel is üzenetet hordoz. Az első kő mindig a múltbeli eseményeket jelzi, amik elősegítették a jelenlegi helyzetet, a második a jelenlegi helyzet, ami elkerülhetetlen változáshoz vezet, míg a harmadik egyben legnehezebben értelmezhető, az elkerülhetetlen végzeted felé sodor.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest