… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Őrült kalapköltemények az ascoti derbin- Fejen hordható focipálya

Őrült kalapköltemények az ascoti derbin- Fejen hordható focipálya

Tojásrántotta formájú fejfedők, lufi és focipálya kalapok. Az ascoti derbi nem csak a sport, de a divat és a hölgyek nagy pillanata is egyben. Az idei felhozatal minden képzeletet felülmúlt, az őrült fejfedők nagy részét az olimpia és a foci Eb ihlette.

Nagy-Britannia egyik legnevesebb rendezvényén nem csak a lóverseny, de a divat is nagy szerepet kap. Az angol felső tízezer berkeiben volt, akinek a fején egy komplett focipálya volt, mások az olimpiai lánggal egyensúlyoztak. Anglia neves társadalmi eseményét 1711 óta rendezik meg, melyen a főszerep nem csak a lovaké, hanem a kalapoké is.

Az eseményre vonatkozó öltözködési szabályok igencsak szigorúak, így a hölgyeknek ilyenkor maradnak a feltűnő kalapok, és a szivárvány színei, a szürke tömegből fejfedőkkel kell kitűnni. A derbi öt napon át tart, az eseményen maga II. Erzsébet is tiszteletét teszi minden délután pontosan fél háromkor. A Hölgyek napján mindenki megmutathatja kreativitását, és bátorságát. A királyi tribünön az öltözködési szabályok szigorúbbak, az olyan kiegészítők, mint pl. a toll viselete kifejezetten tilos. Idén az olimpia és az labdarúgó -Európa-bajnokság mellett az angol tradíciók is feltűntek a fejfedőkön, így a brit reggeli, és a teadélután. Emellett pedig angol színekbe, és jubileumi ünnephangulatba burkolóztak a különös darabok.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest