… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Mesebeli élményparkok a világ körül

Mesebeli élményparkok a világ körül

Most átélheted milyen Dickens meséinek macskaköves utcáin sétálni, hirtelen a manók és tündérek földjén találhatod magad, vagy lubickolhatsz a víz alatti csodaországban! Összegyűjtöttük a Föld leghihetetlenebb élményparkjait, melyekben a képzelet nem ismer határokat!

Happy Magic Waterpark- Víz alatti varázslat Kínában
Beijing National Aquatics Center-t a 2008-as Olimpiára építették egykor, mára azonban a kolosszális épület átalakult egy szórakoztatásra szánt látványos vízi birodalommá. A különleges Happy Magic Waterpark névre keresztelt aquapark leginkább egy ufók által készített építészeti csodához hasonlít, áttetsző sejtszerű buborékjaival, földöntúli formákkal és színekkel. A nem mindennapi viziélménypark belsejében a szürreális vízalatti stílus uralkodik, az épület neonfényekbe burkolózó csúszdákat, alagutakat, medencéket, és vízsugarakat rejt magéban. Az egyik csúszdán végigszáguldva az ember hirtelen egy hatalmas műanyagcső belsejében találja magát, melyből egy olyan hullámmedencébe juthat, ami szinte megtévesztően valósághű módon utánozza az óceánt és élővilágát. A vaskos belépő ellenére, a statisztikák szerint ma ez Peking második leglátogatottabb turisztikai látványossága közvetlenül a kínai nagy fal után.

19. századi mesék- Dickens élménypark Angliában
Dickens világában a macskaköves utcákon fiákerek gördülnek keresztül, a ködös sikátorokban zsebtolvajok várják mit sem sejtő áldozataikat, a közeli folyón pedig őrületes vízi utazásban lehet részünk. Az Angliában nem rég épült mesés élményparkot Dickens történetei ihlették. A London közelében lévő több, mint 70 ezer négyzetméteres raktárban a viktoriánus Anglia éledt újjá, tele kalanddal, és lenyűgöző látvánnyal. Több mint egy tucat regénye elevenedik meg itt az írónak, köztük a Twist Olivér, Az Edwin Drood rejtély, vagy a Pickwick klub. A különleges attrakciók között van a Karácsonyi Ének kísértetjárta szellemháza is, melyben magával Ebeneezer Scrooge-al is találkozhatunk. Nemrégiben a Dickens élménypark a Hoosier együttes a Cops and Robbers új klipjének szolgált forgatási helyszínként. Íme a videó:

Egy nap a Manóföldön-Hollandia
Efteling a legnagyobb szórakoztató park Hollandiában, és egyben az egyik legrégebbi is. Még 1952-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A park Kaatsheuvel városában található, eredetileg  a gyerekmesék ihlették, egy egyszerű természetvédelmi park és játszótér kereszteződéséből azonban 50 év alatt egy hatalmas élménypark fejlődött ki. Efteling kétszer akkora, mint a kaliforniai Disneyland, számos mesebeli helyszínt, hullámvasutat és kalandot tartogat az ide látogató gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A helyszínek között megtalálhatjuk a Mese Erdőt, melyet a híres holland illusztrátor Anton Pieck tervezett, a nem mindennapi erdőt letnagyságú óriások, és különféle legendás lények lakják. A park népszerűsége mára se csökkent, sokak szerint ez a mesebeli vidék ihlette magát Disneylandet is.

Tradíciók ihlette vizi élménypark Vietnámban
A Suoi Tien Park Vietnámban szent helyen található, a különleges vízi birodalmat a buddhista mennyország ihlette. A gigantikus szobrok, vizicsúszdák mögött több, mint 1500 krokodil lakik, nem véletlenül hiszen ezek az állatok Vietnámban a győzelem jelképének számítanak. De más különböző szörnyecskékkel is találkozhatunk a parkban, pl. skorpióval. A látványosságok között van az Egyszarvúak palotája, ahol ezek a legendás lények a másvilág kapuit őrzik. A különleges park tele van életre szóló kalandot kínáló csúszdákkal, a látogatók ezen kívül különleges showműsorokon is részt vehetnek.

Hello Kitty témapark- Japán
A Hello Kitty téma park főként  a kisebbekhez szól, a rózsaszín cukormázba vont birodalom a népszerű mesefigura és divatikon tiszteletére épült. A rózsaszín paradicsom 10 ezer négyzetméternyi területen várja  a gyerekeket látványos show-műsorokkal, életnagyságú Hello Kitty-vel, különböző hullámvasutakkal, és ínycsiklandozó édességekkel.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest