… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Kumin Viktória, az ízek szerelmese

Kumin Viktória, az ízek szerelmese

Kumin Viktória a konyhában is remekül megállja a helyét, ám nem mindig volt ez így. Hogy tökéletesítse főzőtudományát pár éve beiratkozott egy főzőiskolába, ahol minden fortélyt elsajátított. Magazinunk most betekintést nyerhetett Viktória konyhájába, ahol édesanyjával együtt készítették el, egyik kedvenc ételüket.


Gyermekkorodban melyek voltak a kedvenc ételeid?
Majd megőrültem a mártogatós levesért. Ez egy nagyon sűrű krémes leves, húskockákkal. Ez volt az abszolút kedvenc. Sehol máshol nem ettem még hasonlót sem, mint otthon. Természetesen anyukám specialitása.

Ki tanított meg sütni, főzni?
Hiába követtem a recepteket, a legtöbb étel mégsem sikerült úgy vagy valami egészen más kerekedett ki belőle a végén, mint aminek kellett volna. Sok-sok kudarcélmény után végső elkeseredésemben elmentem egy budapesti főzőiskolába. Ahol sok szeretettel és nagy lelkesedéssel tanítottak meg minket az alapokra, ez pedig bőven elég volt ahhoz, hogy innentől kezdve egy kis fantáziával bármit el tudjak készíteni. Ha valami bonyolultabbal próbálkozom, akkor felhívom az édesanyámat, aki igazán profi és ő főz a világon a legjobban. Az ő segítségével mára egészen ügyessé váltam a konyhában.

Ha valami bonyolultabbal próbálkozom, akkor felhívom az édesanyámat, aki igazán profi és ő főz a világon a legjobban.

Amikor egy évet középiskolásként Ausztráliában töltöttél, milyen különleges ételeket kóstoltál meg?
Talán a legkülönösebb az volt, amikor megkóstoltuk a kenguru illetve a krokodil hamburgert. Ez azért nem volt általános, nem volt minden utcasarkon kapható. Nagyon szerettem az Ausztráliára jellemző édességeket például az úgynevezett ANZAC kekszet, ami egyfajta „nemzeti keksz”, ha lehet ilyet mondani, és az első világháború körüli időkből származik. Alapvetően liszt, zab (vagy müzli), kókusz, barna cukor, méz kell hozzá.

Van kedvenc konyhád?
Nagyon szeretem a magyar, az olasz és a francia konyhát. De inkább nem emelnék ki egyet sem, mert a sort máris folytathatnám a mexikóival, az orosszal…

Ha elutazol valamerre, megkóstolod-e a helyi ételkülönlegességeket?
Mindig. Igazi ínyencek vagyunk a férjemmel.

Viktória, édesanyjával

Mennyire figyelsz oda az egészséges táplálkozásra?
Egyre inkább. De nem is esik nehezemre, mert nagyon szeretem a gyümölcsöt, zöldséget, ásványvizet. Ugyanakkor nem sanyargatom magamat és a családomat, az étrendünkbe bármi belefér a fitness salátától a hurka-kolbászig.

Van valamilyen különleges, vagy kedvenc recepted?
Igen. Az édesanyám által készített „Kamilla-féle” májpástétom. Egyszerűen isteni! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kamilla fél májpástétom
Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 1 nagy fej karikára vágott hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom vagy ketchup, só, bors, majoránna, pirospaprika
Elkészítés: A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát és ezzel még egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a megtisztított májat. Ha kifehéredik, levesszük a tűzről és fűszerezzük, majd egyet forralunk rajta. Ezután az elkészített resztelt májat ledaráljuk. Hozzákeverünk 2 kinyomott áztatott zsemlét, 1 egész tojást, 1 csipet sót. Majd az egész masszát kivajazott, prézlizett formába öntjük. És gőz fölött 2-3 órán keresztül főzzük. Ha elkészül, lehűtjük, kiborítjuk a formából, és pillanatok alatt felfaljuk.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest