… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Kevert házi meggyes sütemény

Kevert házi meggyes sütemény

A mostani receptben egy igazi családi receptet osztok meg, ami sok-sok éve a cseresznye és a meggy szezonban az egyik legnagyobb kedvenc!

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
25 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb)
1 csomag sütőpor
50 dkg kimagozott friss meggy

Elkészítés: A vajat vagy a margarint habosra keverjük a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott,  kilisztezett  tepsibe öntjük és megszórjuk a kimagozott meggyel.
Forró sütőben tesszük, majd 5 perc sütés után kissé mérsékeljük a hőfokot.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd  kockára vagy szeletekre vágva tálaljuk. Az édesszájúak a tálon meghinthetik porcukorral, a diétázok pedig elkészíthetik steviával és tönkölybúza liszttel!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest