… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Keira Knightly vonat elé veti magát!

Keira Knightly vonat elé veti magát!

Számos irodalmi klasszikus után Keira Knightly most ismét fűzőbe bújik, a legújabb Anna Karenina feldolgozásban a színésznő alakítja az orosz hősnőt Jude Law oldalán!

Joe Wright rendező ismét egy kosztümös filmbe vágta fejszéjét, a Büszkeség és Balítélet, valamint a Vágy és Vezeklés után most Tolsztoj Anna Karenináját dolgozza fel egy új mozifilmben. A színésznő úgy nyilatkozott a szerep, eddigi karrierjének csúcspontja, és igazi kihívást jelent számára!

A szigorú férjet, aki nem tudja boldoggá tenni Annát Jude Law játssza, az ifjú szerető szerepében pedig Aaron Johnsont láthatjuk viszont. A rendező expresszionista megközelítésre helyezte a hangsúlyt, a film nagy részét London mellett egy romos színház felújított épületében és Shepperton Stúdióban vették fel. A filmbe különleges látványelemek is bekerültek, a stúdióban különféle helyszíneket hoztak létre, és egy életnagyságú vonat is begördül majd a színpadra. A házak homlokzatát babaházakkal helyettesítették, a jelenetekben pedig játékvonatok is feltűnnek.

A film egyes jelenetei álomszerű hangulatot áraszt, mely csak fokozza a romantikát és tragédiát a klasszikus mesében. A kosztümöket a BAFTA- díjas jelmeztervező Jacquelina Durran készítette, korábban már dolgozott egy Wrighttal különböző filmekben, az eredmény most is pazar pompa, és gyönyörű ruhák, melyekben az 1870-es évek stílusa egyesül az 50-es évek Couture látványával.

A történetet egy valós esemény inspirálta, Tolsztoj érdeklődését felkeltette, mikor 1872-ben Jasznaja Poljanatól nem messze egy nő tehervonat alá ugrott, mert szerelmi csalódást érte. Tolsztoj azonnal odautazott, hogy saját szemével lássa a tragikus balesete.  A forgatókönyvet Tom Stoppard írta, a történet középpontjában egy szerelmi négyszög áll. Anna boldogtalan férje Alekszej Karenin mellett, ezért megcsalja őt Vronszkijjal. A produkcióban számos híres sztár tisztelelét tesz, többek között Jude Law, Kelly McDonald, Matthew Macfadyen, Olivia Williams, Michelle Dockery és Emily Watson. A film szeptember 7-én kerül mozikba, nálunk azonban előreláthatólag csak jövő januárban lesz látható.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest