… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Keira Knightley: „Tolsztoj büszke lenne ránk!”

Keira Knightley: „Tolsztoj büszke lenne ránk!”

Tegnap este London vörös szőnyegét klasszikus orosz dallamok és szebbnél-szebb ruhaköltemények árasztották el. Sztárok és rajongók együtt ünnepelték az Anna Karenina pazar adaptációjának világpremierjét, melyen jelen volt a teljes szereplőgárda. Keira Knightley és a többi sztár a forgatásról mesélt, és egy pár kulisszatitkot is elárult az olvasóknak.

Többek között Keira Knightley, Jude Law, Cara Delevingne, Alicia Vikander is jelen volt az orosz irodalom legnagyobb klasszikusának premierjén. Keira Knightly egy gyönyörű barack árnyalatú Chanel ruhában tündökölt a vörös szőnyegen, a káprázatos estélyi korábban már láthattuk a divatház őszi kollekciójának bemutatóján is. A filmben a színésznő a főhősnőt Anna Kareninát alakítja, a szigorú férj szerepében pedig ezúttal Jude Law tűnik fel a mozivásznon. A színésznő úgy nyilatkozott a szerep eddigi karrierjének csúcspontja.

Kézzel varrott ruhák, és egy 19. századi orosz színház
A filmet nagy részét egy 19. századi orosz színházban vették fel, és minden ruhát kézzel varrtak. Knightley-nak és Joe Wright-nak nem ez az első közös együttműködése, korábban a Büszkeség és balítélet forgatásának keresztezték először egymás utait. „Nekem Keira nem munkatárs, hanem igazi múzsa, régóta ismerjük egymást, lassan már nem is tudom mi volt az én ötletem és melyik az övé.- mondta Wright.

A színésznő elmondta az adaptáció bravúros lett. „A film egy őszinte, nyílt, szerelemről szól, és minden ítélkezést nélkülöz. Van egy hihetetlen elegancia abban, ahogy Tom megírja a párbeszédeket. Mesteri forgatókönyvíró. A történet egy olyan társadalomról szól, amiben az emberek végig másnak tettetik magukat, olyannak, amilyenek sohasem lesznek.”- meséli a színésznő, majd hozzátette: „Mindig is imádtam a történelmet, úgy érzem teljesen kiszakít a valóságból, és elrepít a fantázia világába, oda ahova mindig visszavágyom.”

Keira elmondta miközben a felkészülés során a könyvet olvasta, a saját érzései is folyamatosan változtak a karakterrel kapcsolatban. „Mikor belekezdtem a regénybe, egyszerűen csak hihetetlenül romantikusnak találtam, majd a vége felé egy sokkal sötétebb hangvételt kapott. Rájöttem a legnagyobb kérdés, vajon Anna Karenina hősnő, vagy antihősnő? De amiért a legcsodálatosabb ez az irodalmi karakter, az az, hogy azt mutatja be, milyen is  valójában embernek lenni.”

Ez volt az első szerepe a híres modellnek
Cara Delevingne is jelen volt a premieren, a modellnek ez volt élete első szerepe a filmiparban. Delevingne elmondta, először nagyon aggasztották a szex jelenetek, nem tudta elengedni magát, az ifjú színészpalántának Knightly segített felkészülni a forgatásra. „Azt mondta próbáljak ellazulni, felejtsem el én ki vagyok, csak a karakterre koncentráljak. Igazi valóra vált álom Joe Wright filmjében szerepelni.”- mesélte a modell lány, aki korábban már  Stella McCartney, a Chanel, és a Dolce&Gabbana bemutatóján is feltűnt.

Keira Knightley szerint, Tolsztoj büszke lenne a csapatra, és a filmre. „Egy olyan alkotás született, mely méltó a híres író regényéhez.”
fotó: PR UIP-Duna Film

Hozzászólások

Pin It on Pinterest