… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Karácsonyi varázslat Zürichben

Karácsonyi varázslat Zürichben

Az egész város meleg fénybe burkolózik, mindenütt fahéj és forralt bor illata terjeng, a szél pedig adventi koncertek hangját viszi a Limmat felett. A hagyományos karácsonyi vásárokban és a zürichi üzletekben mind a helyiek, mind a vendégek megtalálhatják a számukra megfelelő ajándékokat, és a vásárlást közben vagy azt követően finomságokkal kényeztethetik magukat.

A világhírű Bahnhofstrasse karácsonyi díszkivilágításban
Zürich közismert utcáját, a Bahnhofstrassét az adventi időszakban egyedülálló díszkivilágítás díszíti, amelynek elnevezése: “Lucy in the Sky with Diamonds”. A több ezer LED egyenként vezérelhető, amelynek köszönhetően a járókelők mozgó fényfelhőket csodálhatnak meg, és kellemes fényesőben is részük lehet. “Lucy”-t november 24-én 18 órakor kapcsolják be, és ezzel kezdetét veszi a „night shopping“. A belvárosban ilyenkor több mint 150 üzlet tart 22 óráig nyitva, és teremt a vendégeknek adventi hangulatot.

Zurich Tourism/Martin RütschiVáltozatos karácsonyi vásárlás

A már említett éjszakai vásárlás csak a kezdetét jelenti a valódi karácsonyi vásárlási láznak, amelynek a vásárlók minden városnegyedben az adott kerület jellegzetes kínálata alapján hódolhatnak. A luxustermékek és a nemzetközi márkák a fényárban úszó Bahnhofstrasse üzleteiben, míg a trendi és a hagyományos áruk a festői óváros egymás mellett sorakozó üzleteiben várják a vásárlókat. Az urbánus irányzatok kedvelőinek a Zürich West & Aussersihl negyed felkeresését ajánljuk. Az ünnepet megelőző vasárnapokon (november 27., december 4. és 18.) a zürichi üzletek különleges vasárnapi nyitva tartással kedveskednek a vásárlóknak. Egyedi hangulat uralkodik az öt hagyományos karácsonyi vásár helyszínén is. Zürich legrégibb karácsonyi vására a belvárosban áraszt igazi romantikus hangulatot. A pályaudvar csarnokában felállított „Zürcher Christkindlimarkt“ 160 díszes házikója és a csillogó Swarovski-kristályokkal feldíszített, óriási karácsonyfa láttán mindenkinek ünnepelni támad kedve, előtte azonban érdemes válogatni a játékok, ízletes karácsonyi sütemények és divatos kiegészítők sokrétű kínálatából. A Werdmühleplatz karácsonyi vására messze földön híres látványosságot tartogat: az „éneklő karácsonyfán“, a ház magasságú építményen gyerekek és felnőttek foglalnak helyet, és karácsonyi dalrepertoárjukkal járulnak hozzá a meghitt hangulat megteremtéséhez. A Bellevue-nél, a Sechseläutenplatzon idén először kerül sor a magas színvonalú termékeket kínáló, 15 standból álló karácsonyi vásár felállítására.

Felejthetetlen évbúcsúztató látványos tűzijátékkal
A vásárlási láz Zürichben nem ér véget a karácsonnyal. December 27-én kezdődik a belvárosi nagy kiárusítás, amely számos alkalmi vétel lehetőségét rejti magában. Aki pedig felejthetetlen szilveszteri élményre vágyik, hosszabbítsa meg pár nappal zürichi tartózkodását, és vegyen részt Svájc legnagyobb szilveszteri partiján, a zürichi szállodák szilveszteri programján, amelynek keretében az újévet mindenki látványos tűzijátékkal köszönti.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest