… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Itt a nyár, elő a sportautókkal!

Itt a nyár, elő a sportautókkal!

A jó idő és a balatoni szezon beköszöntével megjelennek az utakon a sportautók, nyitott tetejű kabriók, melyek a szabadságot és életörömöt szimbolizálják. De, hogy melyek is az idei nyár slágerei, arról Fekete Gábort – kérdeztük.

Európából mindig is irigykedve figyeltük a legendás hírnevű Mustang-ot, mely 2015 szeptemberétől már Magyarországon is elérhető a FordStore márkakereskedésekben. Az új, európai specifikációjú Ford Mustang a modell 50 éves története során ez az első változat, amit Európa-szerte forgalmaznak. „A kupé és kabrió változatban készülő Ford Mustang világszínvonalú teljesítményt és kidolgozást kínál, hűen idézve meg a világszerte legendának számító modell fél évszázados hagyományait. A valaha észak-amerikai modellként ismert Mustang ma már a világ 140 piacán kapható, és ez a világ egyetlen sportkupéja, amelyből tavaly 100.000 darabnál többet regisztráltak;1964-es bemutatása óta több mint 9 millió Mustang talált gazdára. A Mustang több ezer alkalommal szerepelt filmekben, tévés produkciókban, zenei klipekben és videojátékokban”- árulta el Fekete Gábor, a Ford Solymár ügyvezető igazgatója.

ford mustangA Mustang-élmény

A Ford Mustang letisztult vonalvezetésű kupé és kabrió változatai hűen tükrözik az autó lényegét, megőrizve a legfontosabb formai elemeket, amelyekről az európai rajongók ma is tévedhetetlenül felismerik a klasszikus Mustangot: a nyújtott, látványosan formázott motorházat és a rövid hátsó részt, amit a dizájnerek most modern megközelítéssel alakítottak ki. A Ford Mustang megjelenése, mozgása és hangja egyszerűen zsigeri élmény. A Ford Mustang erőteljes motorválasztéka és remek futóműve további finomhangoláson esett át, hogy az autó tökéletesen megfeleljen az európai vásárlók menetdinamikai elvárásainak.
„Az európai modellváltozat kínálatában a Ford jól ismert, 421 lóerős 5,0 literes V8-asa mellett egy 2,3 literes EcoBoost blokk is megjelenik; a Mustangban a legmodernebb technológiákat meghonosító, vadonatúj, turbótöltésű erőforrás tekintélyes teljesítménye mellé az európai vásárlók által elvárt alacsony üzemanyag-fogyasztás és csekély CO₂-kibocsátás társul” – mesélte Fekete Gábor, a Ford Solymár ügyvezető igazgatója.

Nagy teljesítményű Ford modellek az autózás szerelmeseinek
Budapesten a FordStore Solymár-M3 márkakereskedésben új, közvetlenebb módon ismerhetik meg a Ford igényes és kifinomult ügyfelei a vállalat termékeinek és szolgáltatásainak teljes kínálatát – a vadonatúj Ford Mustang mellett megtalálhatóak a Ford további nagy teljesítményű modelljei, mint a Focus ST és RS, a Fiesta ST, valamint a Ford teljes európai SUV (sportos-szabadidő autó) kínálata is.ford m3

Újfajta vásárlói élmény
Az új FordStore kereskedések elsődleges célja a legmagasabb szintű vásárlói igények kiszolgálása, ezért ezeket az értékesítési pontokat kifejezetten barátságos, hívogató környezetté formálta a Ford: a terek könnyen átláthatók, s itt mindenki könnyen eligazodhat – akár most tér be először az épületbe, akár az interneten tájékozódik.
„A FordStore Solymár-M3 márkakereskedés jól elkülönített zónákra tagolódik, amelyek könnyen érthető neveket kapnak. Az elsődleges fogadótér a “hello” zóna, a szerviz szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeket a “gondoskodás” zóna munkatársai intézik, a hívogató “felfedezés” zónában pedig a kihelyezett táblagépek, katalógusok, mintadarabok és 3D-hatású videók segítségével a látogató akadálytalanul hozzájuthat bármilyen információhoz, s igényei szerint konfigurálhatja, majd életnagyságban is megtekintheti autóját. A Transit-vásárlók és az üzleti vásárlók kiszolgálására külön e célra kialakított terület szolgál”- árulta el Fekete Gábor, a Ford Solymár ügyvezető igazgatója.

Milyen útvonalakat érdemes bejárni az autózás szerelmeseinek?
A Ford Performance mérnökei rendszeresen felkeresik a kontinens leghúzósabb útjait, hogy valós környezetben teszteljék a fejlesztés alatt álló autókat – ráadásul a vállalatnak évtizedes tapasztalatai vannak a legszebb útszakaszok felkutatásában, ahol az autós újságírók kipróbálhatják a legújabb modelleket. Mindez komoly segítséget jelentett a forgatócsoport munkájában, amelynek tagjai egy éven át 15.000 kilométert autóztak, hogy felkutassák és rangsorolják a legszebb európai utakat. Steve Sutcliffe autós újságíró az “Európa legszebb autóstúra-útvonalai” című videó sorozat minden epizódjában egy olyan Fordot vezet, ami a leginkább illik az adott útszakaszhoz – például az új FocusRS-t, egy Mustang 5.0 V8 GT-t, egy Mustang 2.3 EcoBoost változatot, egy FocusST-t, egy Focus ST dízelt és egy Fiesta ST-t.

Íme hat lenyűgöző autós túra útvonal Európából:

  • ROMÁNIA, Transzfogarasi főút: Az egykori román diktátor építtette, hogy egy szovjet megszállás esetén az emberek könnyen elmenekülhessenek a hegyek közé. Az út elhalad a Drakula gróf alakját ihlető Karóbahúzó Vlad vajda kastélya mellett is.
  • EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, North Yorkshire, Blakey Ridge: Az út jórészt egy régi vasúti vonalat követ, ami a lápvidéken megbúvó vasércbányához tart. A forgatócsoport szerencsére még azelőtt járt itt, hogy egy hatalmas hóvihar betemette a vidéket.
  • SPANYOLORSZÁG, Katalónia, C462: A gáton futó út egy valaha tervezett erőműhöz vezet – csakhogy az erőmű sosem épült meg. Így az út szó szerint a semmibe tart.
  • FRANCIAORSZÁG, Alpok, D526 és D926: A 2015-ös Tour de France egyik legkegyetlenebb szakasza, ami egy autó számára is komoly próbatételt jelent.
  • NÉMETORSZÁG, Fekete-erdei főút, B500: A Fekete-erdőt átszelő, valamivel több mint 40 kilométeres útszakaszból itt is, ott is hasonlóan kanyargós, kisebb utak ágaznak le. A forgatás közben négy napon át megállás nélkül esett az eső.
  • MALLORCA, MA10 “hegyi út”: Az első nyomvonalat még a rómaiak jelölték ki. Az út egy távoli kolostorhoz vezet, amit szándékosan a hegycsúcsra építettek, hogy ne legyen túlságosan könnyű odajutni.

Nézd meg a videót is:

Hozzászólások

Pin It on Pinterest