… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így spórolj ezreket a tanszereken!- Tippek iskolakezdéshez

Így spórolj ezreket a tanszereken!- Tippek iskolakezdéshez

Az iskolakezdés évről-évre óriási megterhelés a családi kasszának, a boltok csak úgy ontják magukból a legújabb méregdrága füzeteket, könyveket, és írószereket. A most következőkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan spórolhatsz okosan a tanszereken!

Kezd otthon!
Valószínűleg meglepődnél, mennyi tökéletes állapotú ceruza, olló, és füzetkészlet van már otthon mélyen elásva a különböző ruha és könyvhalmok rejtekében. Könnyen lehet, hogy a legtöbb tanszer már a birtokodban van. A keresgélésnek nem kell feltétlenül fárasztónak lennie, készíts listát a legfontosabbakról, és játssz a gyerekekkel kincskeresőset. Amelyik csapat előbb megtalálja a legtöbb tételt a listán, az díjat kap.

Maradj a lista keretei között!
Az iskolaszerek megvásárlásával bizonyos esetekben nem érdemes kapkodni, lehetőleg várd ki az első napot, amikor a tanárok kiadják a legfontosabb dolgok listáját, majd az alapján szerezd be a különböző kellékeket, így elkerülhető a felesleges pénzkiadás.

Könyvek
Az új tankönyvek legtöbbször tízezrekbe kerülnek évente, persze nem mindig lehet megúszni a vadiúj példányok megvásárlását, de a legtöbb kötelező olvasmányt beszerezheted akár a könyvtárból, vagy egy jó antikváriumból is!

Tudd, hogy mikor kell mélyen a zsebedbe nyúlni!
Bizonyos esetekben a hosszabb távú befektetés érdekében érdemes nagyobb költségekbe verni magunkat. Főként, ha mondjuk, egy olyan iskolaszerről van szó, mint a hátizsák. A jó minőségű táskákat a kis lurkók, akár évekig is élvezhetik, így akár ezreket spórolhatsz meg. Ügyelj arra, hogy a táskának vastag, állítható pántja legyen, a szakértők szerint, pedig kerüld a PVC műanyagtáskákat, helyette válassz bőr, vagy textilanyagokat!

Légy környezettudatos!
Egy felmérés szerint, amerikai családok évente átlagosan 85 dollárt költenek eldobható műanyag zacskókra. Válassz inkább újrahasznosítható uzsonnás táskákat, illetve szatyrokat, melyeket egész évben használhattok, így nem csak a környezetet óvod, de pénzt is megtakarítasz.

Vásárolj szezonon kívül
A gyerekek legtöbbször úgy nőnek mind a dudva, éppen ezért a ruhák ilyenkor hihetetlen összegeket emésztenek föl. Ahelyett, hogy több tízezret fizetsz a legújabb stílusokért, vásárolj szezonon kívül, vagyis a téli cuccokat nyáron, a nyárit télen szerezd be!

Papír
A papír vásárlás során is lehetsz egyszerre takarékos és környezettudatos. Keress újrahasznosított papírokat új helyett, és ügyelj arra, hogy a gyerekek a lap mindkét oldalára írjanak!

Légy kreatív!
A legtöbb gyerek él-hal a legújabb trendeknek megfelelő rajzfilmfigurás füzetért, és írószerekért. Mindezek pedig sokszorosai a boltban kapható klasszikus változatoknak. Ilyenkor jól jön, ha elővesszük a kreativitásunkat! Még a legolcsóbb füzetet is fel lehet dobni mesefigurás és színes csomagolópapírral, így nem csak pénzt takaríthatsz meg, de a közös barkácsolást a gyerekek is élvezik majd!

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest