… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Így spórolj ezreket a karácsonyi vásárlás idején!

Így spórolj ezreket a karácsonyi vásárlás idején!

A karácsonyt meghitt, békés ünnepnek tartjuk, ám sokan ebben az időszakban szenvednek leginkább a stressztől. Ilyenkor több tízezreket költünk el egy halom haszontalan tárgyra, főleg, ha nincs egyetlen használható ütemterv sem a zsebünkben. A most következőkben adunk néhány tippet, melyek jelentősen megkönnyítik majd az elkövetkezendő rohanó időszakot, és ha ügyesen gazdálkodsz, egy kis tartalékkal a bankszámládon zárhatod az évet!

Készíts listát!
Először érdemes listát készítened azokról a személyekről, akiket szeretnél megajándékozni, beleértve azt is, hogy minek örülne az illető a leginkább, és milyen összeget vagy hajlandó rá elkölteni. Mivel ez az időszak zsákszámra viheti a pénzt, szelektálj, csak a számodra igazán fontos emberekre költs, kedves ismerőseid, és a haverok számára inkább vedd elő a kreativitásod és készíts valami személyes apróságot. A szakemberek szerint, érdemes az előre megtervezett összegből 15-20%-ot lefaragni a végén, így elkerülhető, hogy a végén jóval túllépjük a tervezett költségeket.

Végezz online kutatást
Ne hamarkodd el a vásárlást, ha már kinézted a megfelelő ajándékot, iratkozz fel úgy nevezett multi-funkcionális oldalakra, melyek információkat küldenek a téged érdeklő tételek árairól. Bár nálunk még az ár összehasonlító oldalak gyerekcipőben járnak, egyre népszerűbbnek számítanak, és hihetetlenül hasznosnak bizonyulnak, ha információgyűjtésről van szó. Az olyan oldalak, mint az Árgép.hu, vagy az Árukereső.hu-n árkategóriánkat böngészhetünk, és az egyes termékeket is összehasonlíthatjuk. Az Akcióguru.hu ennél kicsit összetettebb, számos hasznos funkcióval találkozhatunk az oldalon, legye szó akár vásálás, vagy útvonaltervezésről, illetve a legnépszerűbb termékek listázásáról.

Keresd a leárazásokat
Ahogy közeledik a december, érdemes szemfülesnek lenni, mert bizonyos helyeken kuponhoz kötött kedvezményekkel, és ajándékokkal, valamint árzuhanás dömpinggel is találkozhatunk. Fontos azonban, hogy ne ugorjunk be elsőre a nagybetűs kiírásoknak, ugyanis egyes termékek akár ugyanazon bevásárlóközponton belül más-más árakkal lehetnek megjelölve.

Vásárolj neten
Bár itthon még mindig sokan ódzkodnak az internetes vásárlástól, ez pénzköltési mód igazán hasznos lehet, és akár ezreket is spórolhatunk vele. Persze a webshopok esetében is ez a csúcsszezon, így érdemes minél hamarabb megrendelni a kiválasztott terméket. Az egyes netes boltok ma már minden fontos információt elérhetővé tesz a vásárló számára, így nem csak pénzt, de időt is spórolhatsz, nem beszélve a bevásárlóközpontokat uraló tömegről.

Váltsd be a pontokat
A kedvezményes kártyák végre hasznodra lehetnek, és az egész éves fáradhatatlan gyűjtögetés és vásárlás hasznot hoz. Pontjaidat most értékes ajándékokra válthatod, miközben ezreket spórolhatsz kozmetikumokon, divatcikkeken, játékokon, vagy műszaki cikkeken.

Kézzel készített meglepetések
A karácsonyi vásárlás egyik legnehezebb lépése, hogy személyes ajándékot vegyünk egy-egy kedves szerettünknek. Éppen ezért, ha tombol benned a kreativitás, és épp le vagy égve, ne félj megmutatni, ruházz be egy olyan „Hogyan csináld könyvre”, és készíts ékszereket, vagy akár kötött ruhadarabokat karácsonyi ajándék gyanánt.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest