… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Hűsítő nyári levesek a legforróbb napokra

Hűsítő nyári levesek a legforróbb napokra

Ebben a forróságban nem kívánunk mást, mint egy finom frissítő hideg üdítőt, vagy könnyű ennivalót! A levesek nem csak a hideg évszak kuriózumai, hiszen ilyenkor nincs is jobb egy hűsítő nyári gyümölcsös, vagy diétás zöldséglevesnél, mely nem csak  a forróság ellen hatásos, de fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják!

Hideg gyömbéres répakrémleves
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, só és bors, 37 dkg sárgarépa vékonyra szeletelve, 1 db friss gyömbér vékony szeletelve, 1 teáskanál curry por, ¼ csésze alacsony zsírtartalmú joghurt, vagy tejföl, 2 db pita.

Elkészítés:
Forrósíts fel egy evőkanál olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a hagymát, és ízesítsd ¼ teáskanál sóval és borssal, és főzd kevergetés mellett, addig, míg elkezd puhulni. Tedd bele a répát, valamint a gyömbért, és öntsd fel 4 csésze vízzel, ezután forrald fel. Vedd kisebb lángra platnit, és párold a zöldséget, míg meg nem puhul, kb. 15-20 percig. Végül egy botmixerrel pürésítsd a zöldséges keveréket. Mindeközben melegítsd elő a sütőt kb. 220 fokra, kend meg mindkét oldalát a pitának egy kevés olívaolajjal, hintsd meg curry-vel, egy kevés sóval, és tedd süsd a sütőben, míg aranybarna nem lesz. A leves tetejére tegyél tejfölt, vagy joghurtot, a tetejét, hintsd meg egy kevés borssal. A levest akár hidegen, vagy melegen is tálalhatod, a nyári forróságban a hideg változat hűsít, és nagyon egészséges.

Hűsítő marokkói zöldségleves
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 37 dkg sárgarépa felkockázva, 2 db sárga kaliforniai paprika felkockázva, két csésze kockára vágott édes hagyma, 4 gerezd fokhagyma szeletelve, 2 teáskanál őrölt kömény és édes paprika, ½ teáskanál só, ¼ csésze frissen facsart citromlé, körethez friss metélőhagyma.

Elkészítés:
Forrósíts fel olajat közepes lángon, add hozzá a répát, a kaliforniai paprikát, az édeshagymát, a fokhagymát, az őrölt köményt, és az édes paprikát. Fedd le, időnkét kevergesd meg, főzd 15 percig, amíg a zöldség nagyon puha lesz, de nem barnul meg. Ezután adj hozzá 4 csésze vizet, és a sót. Párold lefedve 10 percig, hogy összeérjenek az ízek. Végül egy botmixerrel pürésítsd finomra, vagy durvára ízlés szerint. Önts egy edénybe, csavard bele a citromlevet, és tedd hűtőszekrénybe. Majd tálald hidegen díszítsd egy kevés snidlinggel.

Frissítő, hideg áfonyaleves
Hozzávalók: 4 csésze friss áfonya, 1 csésze narancslé, ½ csésze cukor, ¼ teáskanál fahéj,  1/8 teáskanál só,  2 teáskanál citromlé, mentalevél, 4 dl tejszín.

Elkészítés:
Forrald fel az áfonyát, a narancslét, a cukrot fahéjat, és a sót egy edényben, közepes lángon gyakran kevergetve. Majd vedd le tűzről, és hagyd kihűlni kicsit. Add hozzá a citromlevet, ezután pedig egy turmixgép segítségével keverd simára, fedd le, végül pedig tedd be a hűtőbe. Tálalás előtt keverd bele a tejszínt, és tálaljuk poharakba.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest