A hétvégi kánikulában nincs is jobb, mint egy adag házilag elkészített frissítő málnás jégkrém!
Hozzávalók:
1 doboz málna, 1/2 csésze barna cukor vagy pár csepp méz, ásványvíz, 2 csésze tejszín, 1 ek. citromlé, 1 doboz natúr vagy vanília joghurt és öntőformák, amiben elkészítheted!
Elkészítés: Egy turmixgépben pürésítsük a málnát cukorral (mézzel) és vízzel, majd adjuk hozzá a tejszínt és keverjük jól össze a masszát! Csepegtessük hozzá a fanyar citromlevet, majd öntsük hozzá a joghurtot is. Az így kapott krémes szószt öntsük jégkrémformákba, majd tegyük be a mélyhűtőbe!
Pár óra és kész is a természetes frissítő, amely gyerekeknek és felnőtteknek is kiváló nyári nyalánkság! Friss málnával kínáljuk!