… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Frissítő tanácsok tikkasztó melegre

Frissítő tanácsok tikkasztó melegre

Csodálatos érzés, amikor a meleg napsugarak cirógatják a bőrünket: izmaink ellazulnak, és endorfin árasztja el a testet. De amikor a hőmérő higanyszála megközelíti a 30 °C-os lélektani határt, a rég várt meleg idő fullasztóvá válhat. A megfelelő hűsölési stratégiával azonban bárki friss maradhat, még kánikula idején is.

 1.       Hűvös fuvallat
A lágyan fújdogáló szellő kiválóan hűsít! Élvezd az enyhülést hozó légáramlatokat, közben pedig ne feledkezz meg a bőröd védelméről! Keress egy árnyékos helyet, és figyeld, ahogy a tested lehűl, és újra feltöltődsz energiával.
Tipp: Áll a levegő? Akkor rajtad a sor, hogy megmozgasd kicsit! Tégy egy nagy tál jégkockát az asztali ventilátor elé, indítsd be, és élvezd a frissítő pillanatokat!

2.       Hűsítő napvédelem
Megfelelő napvédelem mellett bármikor lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted a napsütést! A forró nyári napokon a NIVEA Sun Protect & Refresh Átlátszó Hűsítő Napozó Permet tökéletes felfrissülést biztosít, hiszen könnyű, hűsítő mentolos formulája azonnal felfrissíti a bőrt, miközben megvédi a káros napsugaraktól.

3.       Hőségben viselj kontyot!
A test saját hűtése szempontjából az egyik legfontosabb terület a nyak. A leomló hajzuhatag azonban megakadályozza, hogy a test természetes módon hűtse magát, ezért melegben érdemes feltűzött frizurát viselni. A különböző hajfonatok és kontyok most egyébként is nagyon divatosak!

4.       Polcold fel a lábad, és pihentesd!
A forróság hatására gyakran elnehezül a lábad és megduzzad a bokád? Próbáld meg minél többször felpolcolni! Ezzel csökkentheted a vénák terhelését, és a feleslegesen felhalmozódott folyadék is könnyebben távozik a szövetekből. Szintén segíthet, ha hideg vizes, vagy üdítős üveget görgetsz végig a lábadon, lentről felfelé. Ez segíti az vénák, vagyis a szív irányába szállító erek működését.

5.       Töltsd fel a vízkészleteid, hogy lehűlj!
A forró nyári napok velejárója az erőteljesebb izzadás, ezért a megszokottnál jóval több folyadékot veszít a szervezet. A legfontosabb, amire figyelned kell kánikula idején, az a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása. Ha kevesebb vízhez jut a szervezet, mint amennyire szüksége lenne, azt azonnal jelzi: a gyötrő fejfájásra ilyenkor a leghatékonyabb gyógyír egy pohár víz. Folyadékpótlásra a legjobb recept, ha ásványvizet keversz el gyümölcslével, így nem csak az elvesztett vizet, hanem az ásványi sókat is pótolhatod.

6.       Aloe Verát a megviselt bőrnek!
Túl sokáig maradtál a napon? A NIVEA Napozás Utáni Testápoló kellemesen hűti, és nyugtatja a naptól meggyötört bőrt, mely azonnal megkönnyebbül. A testápoló könnyű formulája aloe verát és avokádó olajat tartalmaz, segít visszaállítani a bőr rugalmasságát, pótolni elvesztett víztartalmát, és a lehető legtovább megőrizni csodás barna színét.
Tipp: Ha igazán fel akarsz frissülni, helyezd a Napozás Utáni Testápolót jégfürdőbe, vagy hűtőbe használat előtt!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest