… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt Forró italok hideg napokra

Forró italok hideg napokra

Amikor kint fúj a szél és esik a hó, nincs is kellemesebb érzés, mint egy forró, finom italt kortyolgatni bent a meleg szobában. Ilyenkor ezek a fűszeres, aromadús italok mind a testet, mind a lelket kényeztetik, főképp egy-egy nehéz nap végén. Ha baráti társaságot invitálunk magunkhoz, jó hangulatot teremtenek a különféle alkoholos italok: forralt borok, puncsok és grogok. Az alábbiakban következzék pár italrecept, hogy felforrósítsuk a hideg téli estéket.

Forralt bor
Hozzávalók(4 személyre): 10 dkg cukor, egy késhegynyi őrölt fahéj,0,75 liter jó minőségű vörösbor, 1 citrom.
Elkészítés: A cukrot, a fahéjat és a bort egy tiszta edényben feltesszük forralni. Közben a citromot hideg vízben, csap alatt nagyon jól megmossuk, tiszta ruhával szárazra töröljük, és 4 vékony szeletet vágunk belőle. Négy pohárba egy-egy citromkarikát teszünk, a maradék citrom levét kifacsarjuk, és a borhoz adjuk. Felforrás után azonnal fogyaszthatjuk!

 

 

Fahéjas tojáslikör
Hozzávalók:0,5 l tejszín, 10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj, whisky
Elkészítés: A felvert tojássárgájához hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukorral ízesítjük, majd habosra keverjük. Elkezdjük melegíteni, míg a cukor el nem olvad. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat, majd kis adagonként hozzáöntünk 0,5 l tejszínt, és krémes állagig felverjük. Végül hideg vízzel félig telt edénybe tesszük, és állandó keverés mellett kihűtjük. Amikor elkészült belecsorgatunk 2,5 dl lehetőleg skót whisky-t, és közben kevergetjük.

Fireside Grog
Hozzávalók: 1 kiskanál cukor, 1 citromszelet, 2-4 cl fehér rum, forró fekete tea,1 rúd fahéj, szegfűszeg
Elkészítés: A cukrot a citrommal és a szegfűszeggel egy füles pohárba tesszük. Beletesszük a rumot, majd fölengedjük teával. Hozzáadjuk a fahéjrudat, megkeverjük vele, és már kész is.

Csokoládépuncs
Hozzávalók (4 személyre): 3 dl tej, 3 dl víz, egy tábla étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor,1 dl rum
A tálaláshoz: tejszínhab, csokiforgács
Elkészítés: A tejet a vízzel, a vaníliás cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a rumot, majd összekeverjük a csokoládéval, amit szép lassan elolvasztunk. Csészében tálaljuk, a tetejére tejszínhabot, csokiforgácsot teszünk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest